ONK wedstrijd Nürburgring 6-8 mei

20160508_055749Afgelopen weekend werd op het beroemde circuit van Nürburg het tweede raceweekend van het ONK georganiseerd. De route naar het circuit was al een belevenis, alles in de omgeving ademt passie voor auto en motorsport. Eenmaal op het circuit aangekomen werd de machine gereed gemaakt voor de vrije trainingen van vrijdag en werd een start gemaakt met het verder bijwerken van het bodywork van het span.

Tijdens de vrije trainingen nemen de mannen de tijd om aan de baan te wennen en proberen steeds het tempo te verhogen. In de eerste vrije training zijn nog wat problemen met wat vloeistof lekkage, welke snel opgelost kunnen worden. De tweede vrije training verloopt prima tijdens de eerste dag weten de Jarno en Erik tot een rondetijd van 1.48,8 te komen.

Kwalficatie: Op zaterdag mogen de mannen aantreden voor de kwalificatie, in een 30 minuten durende sessie wordt gestreden om de startposities voor de sprintwedstrijd in de middag. Jarno en Erik bouwen hun sessie netje op en komen halverwege eenmaal naar binnen. Na een korte bespreking en wat drinken gaan ze de baan weer op om meteen weer binnen te komen omdat een van de snel sluiters is losgeraakt. Deze is snel weer vastzet en afgetaped waarna de mannen weer de baan op kunnen. In de 4 rondjes die resteren weten de mannen zich nog te verbeteren tot een 1.46,6, wat goed is voor een 23e startpositie.

Sprintrace: Op zaterdagmiddag wordt er een sprintrace gereden, Jarno en Erik maken een goede start, maar weten daarna niet door te zetten. De rondetijden komen niet in de buurt van de kwalificatie, waardoor ze een eenzame wedstrijd rijden. Na 6 rondes gaat het mis met een van de andere combinaties op de baan. Na een zware crash wordt de race voortijdig stilgelegd en niet meer herstart. Jarno geeft aan flink wat problemen met onderstuur te hebben en vaak mis zit tijdens het opschakelen. We overleggen wat we hiermee kunnen doen en beginnen daarna met het prepareren van de machine voor de volgende dag.

Warming-up & Demo: Tijdens de warming-up besluiten we op oude bandjes te rijden. Ook deze sessie verloopt niet geheel naar wens. Het schakelen gaat nog steeds niet soepel en een verkeerde bandenspanning werkt ook niet echt mee. Opnieuw blijft een verbetering van tijd uit. In de pauze neemt het D.S.R.A. team drie gasten mee over het circuit. Voor het team een mooie gelegenheid om nog een laatste aanpassing aan het schakelpedaal te testen. Hoewel er met gasten in de bak niet echt hard gereden kan worden, lijken de aanpassingen goed uit te pakken.

Hoofdwedstrijd: Opnieuw zijn de mannen goed weg bij de start, helaas ligt het tempo daarna te hoog om goed mee te kunnen komen, maar in tegenstelling tot de sprintrace is er nu wel een goed ritme en weten de mannen diverse rondjes in de 1.46 te rijden en uiteindelijk tot 1.46,0 te komen. Geholpen door wat uitvallers weten de mannen uiteindelijk tot een 16e plaats te komen in de gecombineerde uitslag en een 6e plaats in het ONK. Als de mannen binnenkomen zijn ze behoorlijk gesloopt. Ze hadden niet eerder zoveel rondjes achter elkaar gereden, maar kunnen terugkijken op een mooie wedstrijd.

Na 3 dagen op de Nürburgring, kunnen we met een tevreden gevoel terug naar huis, we nemen 18 punten voor het ONK mee en hebben alle sessies uit kunnen rijden. De volgende wedstrijd is maandag 2e pinksterdag op het stratencircuit van Oss. Dit circuit is gelegen op industrieterrein Paalgraven het tweede en laatste stratencircuit uit de competitie.