Erik vandaag naar huis!

15AJ2-9164Ruim een week na de operatie aan zijn rug is Erik voldoende herstelt om naar Volendam te komen, vandaag zal hij per ambulance van Nijmegen naar Volendam verplaatst worden waar inmiddels alle faciliteiten zijn gerealiseerd om Erik zo goed mogelijk te kunnen verzorgen. Samen met het gezin, vrienden, familie en thuiszorg gaan we ervoor zorgen dat hij snel zijn draai vindt thuis zodat we verder kunnen bouwen aan het herstel zoals de afgelopen dagen al zo goed ging.

Gisteren zijn er opnieuw foto’s van Erik’s enkel gemaakt en is de spalk vervangen door gips, de komende zes weken is het de bedoeling dat het gips er om blijft. Volgende week mag hij voor een eerst naar het AMC, waar de verdere controles en behandelingen zullen worden uitgevoerd. Dit betekent dat we afscheid nemen van het geweldige team van mensen in het Radboud UMC in Nijmegen, wat hebben deze mensen goed voor onze Erik gezorgd.

De komende zes weken zal Erik in het gips zitten met zijn enkel zoals het nu is, daarna zullen er in het AMC pennen verwijderd worden waarna er opnieuw 6 weken gips volgt. Als dit voorbij is, zal de enkel waarschijnlijk nog een keer in het gips gezet worden, maar dan wordt het loopgips en zal de enkel voorzichtig belast mogen gaan worden. De komende 12 weken mag dat nog in het geheel niet. De eerste paar weken zal het nog heel erg behelpen zijn, de rug en gebroken arm zorgen ervoor dat hij nu maar moeizaam kan bewegen. Als eenmaal het gips van de arm is, kan hij in ieder geval een stuk vrijer bewegen, ook de rug zal elke dag een beetje beter worden.

Erik zou het geweldig vinden als hij op zijn verjaardag in juli weer een helemaal gewoon kan zitten en heeft zich tot doel gesteld naar de British Superbikes in Assen te gaan in oktober. Het klinkt allemaal heel ver weg, maar we weten zeker dat dit gaat lukken!