Race 3 Brakel 2011

Paasmaandag moest ik rijden op een totaal nieuwe baan voor mij namelijk Brakel in Gelderland. Maandagochtend vroeg op, de laatste dingen in de auto en gaan met die banaan.
Vrije Training,
Voor deze training was mij mee gegeven om de baan te verkennen en kijken hoe het gaat, ook omdat we hier nog nooit hadden gereden moesten we nog maar zien of de gekozen gearing goed was. In de vrije training had ik eigenlijk het ritme vrij snel te pakken en ging ik wel lekker rond. Ik had niet echt het gevoel dat ik super rondes neer zetten maar het vertrouwen in mijn machine was een stuk beter en de aanpassingen aan de positie van de clipons pakten heel erg goed uit. Voor ik het wist was de training alweer voorbij.

Kwalificatie,
In de kwalificatie moest ik de snelheid opbouwen, omdat de training zo goed ging had ik het volste vertrouwen dat dit zou lukken. Toen we de pits uit kwamen en een stukje hadden gereden merkte ik op het middenstuk van het circuit, dat mijn schakel pedaal los zat en dat ik er dus niet meer bij kon. Ik kon mijn snelheid wel wat vasthouden en ben naar de pits door gerold, hier zijn we gelijk gaan sleutelen en nog voor het einde van de kwalificatie was ik al weer op de baan. Ik heb hier nog 5 a 6 rondjes kunnen rijden en wist ik me toch nog te verbeteren.

Race 1,
In race 1 had ik voor mijn gevoel wat goed te maken omdat de kwalificatie niet helemaal naar wens ging. Bij de start kwam ik niet helemaal lekker weg, maar ging meteen weer op jacht naar Paul, helaas was ik wat overmoedig waardoor ik me verremde aan het einde van het tweede rechte eind en noodgedwongen even het gras in moest. Daarna was ik de aansluiting kwijt, in de rondjes daarna herstelde ik mezelf en kwam in een lekker ritme. Uiteindelijk kwam ik als dertiende over de streep. Ik was bij het binnen komen niet echt tevreden over mijn uitstapje, maar heb wel weer veel geleerd.

Race 2,
Race twee ging ik weer met een lekker gevoel de baan op. Ik had voor de verandering eens een goede start en zat in het geknok van de eerste bocht. Hier werd ik weer binnendoor ingehaald door Paul, dit was voor mij een super boost om alleen maar beter mijn best te doen. Deze race had ik een super gevoel en ik ging erg lekker rond. Helaas kreeg ik ondanks de dubbele check up weer last met mijn schakelpook waarna in de 7de ronde mijn pook op de zelfde plek als in de kwalificatie los schoot. Ik ben weer door gerold naar de pits en heb geprobeerd de pook weer op zijn plek te zetten, dit lukte enigszins maar toen ik weer weg reed ging hij weer los. Jammer maar helaas dit was het einde van mijn race weekend.

Conclusie,
Ik heb dit weekend veel geleerd en mooie meters gemaakt, de snelheid in de snelle bochten moet omhoog, hier ga ik extra mijn best op doen. Ik ben tevreden met de ervaring die ik dit weekend heb opgedaan. Mijn tijden zijn in vergelijking met het middenveld nog niet goed genoeg, het gat was wel een stuk kleiner. Het hele team heeft lekker en met veel plezier gewerkt, op naar Emmen!