start it up!

SONY DSC

In 2010 besluit de toen 14 jarige Erik Günther te gaan racen in de Sportluchtklasse van de SOBW. Om dit te kunnen realiseren, schaft hij van zijn bij elkaar gespaarde geld een 50cc Honda aan en gaat op zoek naar budget om een viertal races mee te kunnen rijden in het 2010 kampioenschap. Gesteund door diverse sponsoren en zijn ouders lukt het om het pakket rond te krijgen.

Erik is een perfectionist en wil graag dat zijn team er netjes uitziet, zelfstandig bepaald hij een kleurenschema en lay-out voor de machine, zijn pak, laarzen en helm. Hij vindt Damen Leathers Breda bereid om zijn pak voor 50% te sponsoren en weet met WK Scootercentre uit Deventer een mooie deal te sluiten voor kleine onderdelen en overige beschermende kleding. De machine wordt door Autoschade de Hoop & Zn in Erik’s kleur gespoten. De kozijnmaat Monnickendam en Thomas café uit Edam geven Erik een steuntje in de rug met budget om een flink aantal races te kunnen starten. Tevens heeft Erik een leuke groep van clubleden die een bijdrage storten op de racerekening. Deze kleine bedragen zijn zeer welkom voor de kosten van brandstof en verblijf op de circuits.SONY DSC

Erik’s doelstelling voor 2010 is deel te nemen aan zoveel mogelijk wedstrijden en zoveel mogelijk te finishen. In het voorjaar van 2010 maakt Erik zijn debuut op het Circuit van Berghem, hij heeft op dat moment nog geen enkele circuit ervaring en rijdt de vrijdag voorafgaand aan de wedstrijd heel wat rondjes om ervaring op te doen. Het is een geweldige ervaring. Op de wedstrijddag weet Erik zich goed staande te houden en brengt zijn machine beide wedstrijden netjes over de finish.

Dit is het begin van Kiki Racing, een project wat inmiddels is uitgegroeid tot een volwaardig raceteam. In de Afgelopen jaren heeft het team telkens met twee rijders deelgenomen aan diverse competities in de SOBW en OW-cup. In 2016 zal het team uitkomen in het ONK en bestaat het team uit één rijder en één bakkenist! Kiki Racing goes sidecar!