Succesvol uitstapje naar ZAC voor Gé Berkhoff

tweede_plaats_geAfgelopen maandag reed Gé een dagje mee in de ZAC competitie, het doel was een aantal dingen proberen en vooral lekker te rijden. Gé gaat rustig van start in de vrije training en weet in de 600 klasse met een tijd van 1.55,996 de 9e plaats te behalen. De machine loopt prima en Gé is fit, dus alle ingrediënten voor een mooie racedag zijn aanwezig. In de kwalificatie rijdt Gé slechts 4 rondjes, maar wel allemaal onder zijn tijd van de vrije training, met een snelste ronde van 1.52,324 weet hij de 2e postitie in de 600 sportklasse te behalen, de man op Pole is nog 2 seconden sneller, het zal dus een hele klus worden om deze bij te houden in de wedstrijd.

In de eerste wedstrijd komt Gé goed weg en rijdt op een stevige tweede plaats, halverwege de wedstrijd komt hij steeds beter in zijn ritme en weet een reeks 1.50 tijden te rijden. Op zeker moment weet hij de eerste plaats over te nemen als hij er een mooie 1.49,961 uit weet te persen. Later moet hij de koppositie weer afgeven en wordt op iets meer dan 2 seconden gezet door de uiteindelijke winnaar, Tom Megens.

De tweede wedstrijd lijkt op papier een kopie van de eerste wedstrijd, echter is het verloop toch iets anders. Dit keer weet Tom Megens meteen bij de start een gaatje te slaan en bouwt hij zijn voorsprong langzaam maar zeker uit. Gé kan niets anders doen dan volgen en rijdt op zijn beurt de man achter hem op achterstand. In het middendeel van de wedstrijd lopen Gé zijn rondetijden wat op, waardoor de man achter hem de achterstand van ruim 10 seconden terug weet te brengen tot minder dan 6, het lijkt spannend te worden voor de 2e plaats, maar gelukkig weet Gé nog wat goede ronde tijden neer te zetten waarmee hij ook de tweede wedstrijd als tweede over de streep komt.

Het heeft even geduurd, maar eindelijk is er dan een prijs voor het Kiki Racing team, met een mooie tweede plaats in de dagstand en bovendien de snelste raceronde heeft Gé prima gepresteerd. Op naar de volgende wedstrijd!