Eindelijk weer met beide benen op de grond

benenNa dik zes maanden was het afgelopen donderdag eindelijk zover, het gips mocht er af en nadat de röntgen foto’s gemaakt waren kreeg hij te horen dat hij zijn schoenen mocht aantrekken. Daarna was het wachten op een gesprek met de orthopedisch chirurg om de vervolgstappen door te nemen. Over het herstel na de operatie was de arts zeer te spreken, het trainen op de fiets had een zeer positief effect op zijn conditie en spiergroei in zijn bovenbeen, ook zijn knie zag er goed uit. Er waren echter ook nog wat aandachtspunten, bij de operatie aan zijn bovenbeen heeft hij 3 cm lengte in moeten leveren. Om overmatige slijtage aan knie en heupgewricht te voorkomen zal een corrigerende operatie nodig zijn. Ook staat de enkel nog steeds niet helemaal recht, hier kan ook nog een operatie voor nodig zijn.

Voor nu is het belangrijk om eerst goed te gaan leren lopen, hiervoor staat vanaf komende week weer een behandeling in revalidatiecentrum Trappenberg gepland. Dit keer hoeft Erik echter niet intern, maar kan hij twee dagen per week poliklinisch behandeld worden. Naast zijn revalidatie in Trappenberg en behandeling door zijn eigen fysiotherapeut heeft Erik ook meteen het zwemmen weer opgepakt. Daar waar het fietsen enorm goed is voor de ontwikkeling van zijn beenspieren, is het zwemmen heel goed voor zijn rug. In het zwembad ook meteen de loopbeweging geoefend, na zoveel maanden gefixeerd te zijn geweest, was de linkervoet niet meer in staat om de beweging met souplesse uit te voeren. De laatste dagen zien we dit steeds een beetje verbeteren.

Tussen de bedrijven door is Erik vorige week naar het eindfeest van de D.S.R.A. geweest, hoewel hij zelf niet meer zal gaan rijden wil hij zeker actief betrokken blijven in de motorsport. De eerste gesprekken zijn hierover inmiddels gevoerd. Ook is Erik inmiddels weer iedere dag aan het werk, het gaat de ene dag wat soepeler dan de andere, maar ook hier zien we iedere dag verbetering.