Nog drie te gaan

Het raceseizoen begint zo langzamerhand op zijn einde te lopen, nog drie evenementen en dan zit het er alweer op. Woensdag 11 september zullen we voor de laatste keer op Assen gaan trainen met de CBR600. De vorige keer dat Erik met de CBR reed, kwam hij met de achterkant van zijn laars tegen de uitlaat waardoor deze gedeeltelijk wegsmolt.

WK Scootercentre uit Deventer heeft Erik voorzien van een nieuwe set Sidi racelaarsen, waar we heel blij mee zijn. Aan de andere kant hebben we de standaard voetsteuntjes vervangen door een race rem/schakelset op de machine te zetten. Hierdoor wordt de zitpositie iets anders en blijven de laarsen vrij van de uitlaat.

Als het droog is zullen we gaan proberen om zo dicht mogelijk bij de 2.00 te komen met de CBR. Met de Suzuki waren we goed op weg, nu kijken of de CBR strak genoeg stuurt om de rondetijden verder naar beneden te krijgen.

De laatste twee weekenden van september zullen we nog twee wedstrijden rijden op de Yamaha YZF125r, we hopen dezelfde progressie te maken als afgelopen raceweekend in Berghem. Onder droge omstandigheden wist Erik zich telkens te verbeteren en reed een goede race. In natte omstandigheden liep het niet naar wens en moeten we nog vol aan de bak.

Net als in 2012 zullen we niet deelnemen aan de 4 uurs race in Croix. De Yamaha is daarvoor niet beschikbaar en de sportluchtmachine is daarvoor geen optie. Vanaf oktober zullen we ons weer gaan richten op het indoor racen met de ZPF minibike en zullen we ons concentreren op het 2014 seizoen waar we graag van start willen gaan in de OW supercup op een 600 cc machine.