Pinkster Races 2011

Staphorst 13-06-2011

13 juni was het eindelijk zover, het grootste SOBW evenement van het jaar de pinksterraces in Staphorst.

Erik in StaphorstVrije Training
Voor het eerst dit jaar regende het bij aanvang van de training, dus kon ik voor het eerst met mijn nieuwe regenband rijden. Het begin van de training was het even voelen. Ik had al snel een mooi ritme te pakken en kon in een groepje mee rijden. Op het einde van de training was het gestopt met regenen, maar was de baan nog niet droog.

Kwalificatie
Voorafgaand aan de kwalificatie was de baan nog niet helemaal droog en besloten we nogmaals op de regenband naar buiten te gaan. Na een paar rondjes op de baan te hebben gereden merkte ik dat we met de normale band goed hadden kunnen rijden. Tijdens deze sessie heb ik zonder problemen gereden en behaalde de 13startpositie.

Race 1
De eerste race werd onder zonnige en compleet droge omstandigheden gereden. In tegenstelling tot mijn topstart in Spa had ik nu een mindere start, het lukte me niet om bij te blijven, waardoor het een eenzame race werd. In tegenstelling tot de voorgaande races waren er nu geen technische problemen, dus kon ik de wedstrijd netjes uitrijden, Wel had ik op 2/3 van de wedstrijd een akkefietje met Manuel Jonker, ik maakt ruimte voor hem omdat hij me op een ronde zette, maar hij wilde me precies aan die kant voorbij. Hij raakte hierdoor buiten de baan en kwam even ten val. Na de wedstrijd heb ik hem opgezocht om mijn verontschuldigingen aan te bieden.

Race 2
Voor het eerst sinds drie raceweekenden kon ik weer eens aan de start staan in de tweede race. Ook nu had ik weer een lastige start, na de aanpassingen aan mijn machine, komt het vermogen er piekeriger uit, waardoor het starten anders zal moeten. Het werd opnieuw een eenzame race, welke ik wel zonder problemen heb kunnen uitrijden. Uiteindelijk leverde dit weekend me een 12e en 13eplaats op.

Na de races hebben we met de gasten gebarbecued, een mooie afsluiting van een mooi evenement. Nu de zomerstop, waarin we zullen proberen de machine wat meer naar mijn hand te zetten en daarna op naar Berghem voor een lang weekend namelijk 26, 27 en 28 augustus.

Erik