Big fun in Assen

Woensdag 26 oktober was de tweede KNMV opstapdag, tijdens deze dag was het mogelijk om te rijden op een Moriwaki MD250H, een Talentcup 600 Yamaha of Suzuki en was er gelegenheid om mee te rijden als bakkenist in een zijspan combinatie.
Hoewel er een droge dag voorspeld was, kwam rond half negen toch nog even een buitje over het circuit en begon de dag toch enigszins vochtig. Erik had zich voorgenomen om op de 250cc machine te rijden en een sessie op de 600cc ter afsluiting. De eerste twee sessies van de Moriwaki gingen heel erg lekker, de baan was al vrij snel droog en er werd flink doorgereden. Erik stuurde de ranke machine met veel plezier over de baan en stapte tussendoor ook nog even in een zijspan.

Tegen het einde van de dag, was het de beurt aan de 600, Erik had gekozen voor de Wienen Suzuki en ging met een big smile de baan op. Dit was wel even andere koek dan de 250cc machine waar hij de afgelopen KNMV dagen op getest had. Halverwege de sessie heeft hij even de tijd om op de Veenslang naar zijn kilometer teller te kijken, 199 km en dacht, dat kan best nog wel een stukje harder. In de volgende ronde gaat hij richting de 210, toch wel een heel stuk harder dan de Moriwaki die hij tot ongeveer 160 over datzelfde stuk jaagt en zeker sneller dan zijn eigen machine die op de SOBW circuits net iets boven de 100 uitkomt.

Na afloop van de sessie komt Erik glimmende oogjes binnen. Deze machine rijdt een stuk soepeler dan de Moriwaki, het gas is goed te doseren en ik zit er ook nog eens heel lekker op. Waar Erik eerst overtuigd was, dat zijn volgende machine een Moto3 variant zou worden, is er nu een optie bijgekomen. Als afsluiting van de dag stapt Erik nog een sessie op de Moriwaki en dan zit de KNMV dag er alweer op. KNMV, Ten Kate Racing, Wienen Racing en Suzuki hartelijk bedankt voor deze mooie dag.