Raceverslag OW cup 7 juni 2014

14AK2-5760-032Op 7 juni is het voor Erik de tweede keer dat hij uitkomt in de NK Sportcup 600. Tijdens de eerste wedstrijd was het nog behoorlijk fris, maar met 18 graden bij het ontbijt belooft het een warme dag te worden. De machine is vrijdag reeds gekeurd en daarna meteen geprepareerd voor de eerste kwalificatie.

Als Erik de baan op gaat is het inmiddels bijna 25 graden en volledig zonnig. Erik heeft 5 rondjes nodig om in zijn ritme te komen, daarna rijdt hij twee rondjes in de 2.00,9 net iets onder zijn pr, maar niet door de 2 minuten grens, wat eigenlijk meteen het doel was voor de eerste kwalificatie. Hij staat hiermee op een 32e plaats in de a groep. Erik geeft aan dat hij in het begin van de sessie teveel tijd nodig had om voorbij een andere rijder te komen. Omdat de sessies maar kort zijn, wilde hij geen gaatje laten vallen omdat. In QP 2 hebben we 5 minuten extra en moeten we proberen om dit beter te plannen. een half rondje opofferen is waarschijnlijk efficiënter. De machine zelf loopt prima en ook geen problemen met grip.

Erik loopt samen met Ramon Vlaar de machine na en zet hem gereed voor de 2e kwalificatie, het 14AK2-1014-008doel is helder die 2 moet van de timing screens af! Erik gaat de baan op en probeert wat sneller in een ritme te komen. De tijden gaan sneller naar beneden, en vanaf de 5e ronde zit hij telkens onder zijn pr, in rondje 7 is het dan eindelijk zover een 1.59,9. Die doelstelling is in ieder geval behaald. Het is vandaag echter niet genoeg om in de A groep te kunnen starten, dat is een lichte tegenvaller, wel sneller in tijd, maar niet beter in positie. Tijdens de lunch nemen we de kwalificaties nog eens door. We hebben teveel rondjes nodig om op snelheid te komen, waardoor we vandaag in iedere kwalificatie maar twee flying laps konden doen, hier moeten we mee aan de slag. Erik vind het niet leuk dat hij de wedstrijd in de B groep moet starten, maar het biedt wel perspectief voor een goede klassering. In zijn eerste wedstrijd wist hij van P10 naar p5 te rijden. Nu is hij helder over de doelstelling voor de wedstrijd, podium of jodium!

14AK2-1119-016Erik start in de wedstrijd vanaf een 21e plaats op de gecombineerde startgrid, in zijn eigen klasse staat hij op de 6e positie. Na de eerste ronde komt hij als 17e door op de baan en als 4e in zijn klasse. Langzaam maar zeker weet hij het gaatje tot de derde man te dichten en pakt de derde plaats over. 2 rondjes voor het einde moet hij even liften en verliest weer een plaatsje, in de laatste ronde weet hij de derde positie weer terug te pakken en haalt daarmee zijn eerste podium op de Suzuki. Ook brengt hij zijn pr met nog bijna 1,5 seconde naar beneden en komt daarmee op 1.58,6. Als Erik over de streep komt gaat zijn vuist in de lucht, eerste podium is binnen.

Erik over zijn wedstrijd: “Mijn start was opnieuw heel goed, ik had meteen flink wat posities winst, maar ben nog iets te lief bij het insturen van de eerste bocht. Ik kon daarna lekker meekomen en na enkele ronden streden we met een groepje van 4 rijders om de 3 podiumplaatsen. Dankzij de informatie vanaf het pit bord, zag ik dat mijn tempo iets hoger lag dan de man voor me. Dit gaf een extra boost om erbij te komen en de derde plaats over te nemen. In de laatste ronde lag ik weer 4e doordat ik een klein foutje maakte en maakte me al op voor een uitremactie in de laatste bocht toen de rijder voor me ook een foutje maakte en ik er al eerder langs kon. P3 is top, de champagne was niet te hachelen, maar smaakte toch naar meer!”14AK2-7499-056

De volgende wedstrijd is op maandag 7 juli, dit is niet bij de OW-cup, maar bij een andere organisator. Deze dag zullen we vooral gebruiken om aan de scherpte in de korte kwalificatie sessies te werken. Zodat we bij de volgende OW-cup weer wat stappen kunnen maken.