13e en 14e plaats voor Kiki Racing tijdens OW cup wedstrijd

  

Vooraf

ASONY DSCfgelopen zaterdag trad Kiki Racing voor de voorlaatste keer van het raceseizoen aan op het TT circuit van Assen. Net als tijdens de vorige wedstrijddag bij de ZAC was het weer uiterst wisselvallig en moest het team flink aan de slag om de machines met de juiste setup de baan op te sturen. Gé Berkhoff hoopt op een plaats bij de eerste 5 en Erik heeft zich tot doel gesteld in de top 15 te rijden.

Eerste kwalificatie

De machine van Gé staat op regenbanden voor én achter, Erik heeft voor een regenband en achter een intermediate. De keuze van Erik blijkt de beste te zijn, hij zit de hele sessie in de top 10 en heeft veel profijt van zijn intermediate band die op de opdrogende baan beter aanvoelt dan de regenband van Gé. Beide mannen komen tijdens de sessie een keer naar binnen. Gé kan daarna zijn tijd nog verbeteren en komt uit op een 13e plaats. Erik plant zijn stop verkeerd en kan geen sneller ronde meer neerzetten. Hierdoor zakt hij in de laatste minuut van de 7e naar de 19e plaats.

Tweede kwalificatie
14AS3-3016-022Beide machines staan aan het begin van de sessie op regenbanden, de baan is compleet nat en het regent ook nog steeds. Erik voelt zich werkelijk als een vis in het water en zit de hele sessie goed in de top 5 aan het einde van de sessie weet hij zelfs de 3e plaats te pakken, een knappe prestatie. Het is voor Erik de eerste keer dat hij op de Suzuki met een volledige natte setup rijdt. Wat hem betreft hoeft het dan ook niet droog te worden vandaag. Gé gaat ook beter in de tweede sessie, voor het eerst dit seizoen moet hij zijn teammaatje voor hem dulden. Op een droge baan heeft hij een behoorlijk gat, maar in het nat is Erik vandaag een maatje te groot. Uiteindelijk komt Gé uit op de 6e plaats inde kwalificatie, ook wat hem betreft hoeft het niet meer droog te worden.

De wedstrijd.
14AS3-3678-029bTussen de tweede kwalificatie en de race in, zien we het weer verbeteren, de zon komt er bij en de baan droogt snel op. Er zijn nog wel wat buitjes in de buurt. We besluiten te wachten met de bandenkeuze tot een half uur voor de wedstrijd. Uiteindelijk zetten we de machine op slicks en hopen dat we het droog houden. Bij de start zijn beide rijders goed weg, Erik weet zelfs 6 plaatsen te winnen en komt na een rondje als 13e door, het duurt echter een paar rondjes voor hij in zijn ritme komt, waardoor hij weer terugzakt naar een 19e plaats. Gé bouwt zijn wedstrijd netjes op en rijdt op de 9e plaats als de wedstrijd word stilgelegd vanwege een crash.

Herstart.
SONY DSCErik en Gé zijn niet betrokken bij de crash en komen naar de pitbox, waar de machines meteen in de bandenwarmers worden gezet. Er komt een herstart voor een sprintrace van 3 rondjes, opnieuw zijn beide rijders goed weg. Erik pakt ook bij de tweede start weer veel plaatsen en komt na een rondje door op de 13 plaats, nu zit hij meteen in een goed ritme en geeft zijn Suzuki flink de sporen. In het derde rondje zit hij op 2 tiende van zijn PR en wordt hij afgevlagd als 14e. Gé weet zich van de 13e plaats op te werken naar de top 10, hij heeft even tijd nodig om langs wat langzamere rijders te komen, maar als dat eenmaal voor elkaar is kan ook hij tempo maken. Gé komt als 8e over de streep. In het klassement worden beide sessies bij elkaar opgeteld. Gé komt hierdoor uit op een 13e plaats en Erik weet de 14e plaats te bemachtigen.

Terugblik
SONY DSCBeide rijders hebben gemengde gevoelens over de dag. Gé is matig tevreden net zijn 13e plaats, vrijdag wist hij nog zijn pr aan te scherpen tot 1.51 een tijd die zeker goed is voor een topklassering. De omstandigheden lieten dat tijdens de race dag niet toe. Ook de rommelige gang van zaken bij de herstart werkten niet mee aan een lekker gevoel, uiteindelijk wel een redelijke tweede race gereden en geen fouten gemaakt. Erik was heel tevreden met zijn prestaties op de natte baan en vond het jammer dat hij op het verkeerde moment naar binnen kwam, anders had hij zeker in de top 10 kunnen starten. De tweede kwalificatie was super, goed vertrouwen in de regenbanden en als een vis in het water op de Suzuki. Het eerste deel va de race was ronduit slecht, de herstart was zijn redding en wist daarmee zijn doelstelling, een klassering in de top 15 waar te maken met zijn 14e plaats.

27 september is komt Kiki Racing opnieuw in actie tijdens de laatste OW cup wedstrijden van het seizoen.