Voorbeschouwing OW cup 9 mei

SONY DSCZaterdag 9 mei staan we aan de start van de 2e OW cup wedstrijd van het seizoen. Dat wil zeggen, als beide machines op tijd gereed staan. Afgelopen week heeft Gé met zijn machine op de testbank gestaan en zag dat hij een flinke hoeveelheid PK’s mist. Bij nader onderzoek bleek er een probleem te zijn in de cilinderkop, waardoor er in een van de cilinders te weinig druk werd opgebouwd. De cilinderkop is opgestuurd ter revisie en het is afwachten of alle onderdelen op tijd beschikbaar zijn zodat de machine uiterlijk zaterdag weer raceklaar is. Het halen van zaterdag is voor Gé een race op zich aan het worden.

Omdat beide machines bij hetzelfde team gekocht zijn en waarschijnlijk op dezelfde manier zijn onderhouden zal ook Erik met zijn machine naar de testbank gaan om problemen zoals bij Gé uit te sluiten. Erik heeft zelf niet het idee dat hij vermogen mist, maar meten is weten. Als bij Erik gelijksoortige problemen spelen, kunnen we op voorhand zeggen dat we dat niet meer voor elkaar krijgen voor komende zaterdag. Dat zou heel zuur zijn maar helaas niets aan te doen. In dat geval zullen we net als vorig jaar een uitstapje maken naar een andere competitie om toch genoeg tracktime te hebben en goed voorbereid aan de start van de eerstvolgende OW cup te staan.

SONY DSCVoor het weekend zelf zijn de weersvooruitzichten niet heel florissant, het lijkt een wisselvallige dag te worden met kans op een paar millimeter regen. Het is te hopen dat de regen aaneengesloten valt en niet als buitjes zodat de kwalificaties en wedstrijden een loterij worden. Het is mooi dat we naast de slicks en regenbanden ook de Super Corsa’s mee hebben die we eventueel in kunnen zetten op een vochtige baan. Op de vorige Suzuki kon Erik prima uit de voeten op een natte baan, het zou mooi zijn als hij dat gevoel ook op de L1 kan vasthouden. Gé had het vorig jaar iets minder naar zijn zin op de natte baan voor hem is het afwachten hoe het gevoel op de nieuwe machine is.

Vanaf vrijdagavond zijn we te vinden in box 20, als je op het circuit bent, loop dan gerust bij ons binnen om een praatje te maken. Tussen de sessie door is altijd wel tijd voor een kopje koffie of frisdrankje. Hieronder het tijdschema, volgens de startlijsten start Gé in de Supercup, dit kan eventueel nog Procup worden.

Tijdschema OW Cuprace zaterdag 9 mei 2015
Erik: 10.00 10.15 1e kwalificatie NK ProCup 600
Gé: 10.17 10.32 1e kwalificatie NK SuperCup 600
Erik: 11.42 12.02 2e kwalificatie NK ProCup 600
Gé: 12.04 12.24 2e kwalificatie NK SuperCup 600
Erik: 14.37 15.10 race NK ProCup 600
Gé: 15.14 15.47 race NK SuperCup 600