Pocketbike training valt in het water

De vooruitzichten waren zaterdag niet best, sneeuw en ijzel zouden de wegen zondagochtend onbegaanbaar maken. Wij waren zondagochtend dan ook aangenaam verrast toen we zagen dat het ruimschoots boven het vriespunt was en bovendien nergens sprake van gladheid. Toen we echter op de kartbaan in Grootebroek aankwamen lag er al wat water in het rennerskwartier en toen we wat verder keken zagen we overal op de baan rijders druk in de weer met dweiltjes om de baan droog te krijgen. Dit was echter onbegonnen werk, er kwam namelijk nog steeds smeltwater door het dak heen waardoor er telkens nieuwe plassen op de baan ontstonden.

Nadat Erik een rondje over de baan gelopen had, was zijn conclusie helder, dit gaat hem niet worden vandaag. Sommige rijders zijn het toch gaan proberen, maar in diverse bochten, moest er heftig gecorrigeerd worden met uitstekende benen om overeind te blijven.

Nadat we een kopje koffie hadden gedronken in het restaurant zijn we nog een praatje gaan maken met de overige rijders en hebben we de spullen weer ingepakt. Volgende week zondag zullen we ons nieuwe bandje dan maar gaan inrijden op de ANAC baan in Nijmegen.