Opnieuw PR in Grootebroek

pr Grootebroek 26,37 10-02-2013

Zondag 10 februari was de kartbaan in Grootebroek weer aan de beurt om te gaan trainen. Erik zat van het begin af aan al lekker op zijn machine en was vooral bezig met zijn zitpositie. Nadat we de foto’s van Nijmegen hadden bestudeerd, kwamen we er achter dat Erik naar verhouding ver naast zijn machine hangt, maar daardoor zijn machine niet goed plat kan leggen. Door wat minder te verzitten, kan hij de machine platter leggen en daarmee zijn bochtensnelheid verder omhoog krijgen.

Het rijden gaat prima en in de eerste sessie zit hij meteen in de 27ers het doel is een lage 26er te rijden en dat lukt ook meteen in de tweede sessie. Erik weet aan te pikken bij een paar NK rijders en gaat er lekker tegenaan. Hij rijdt flink wat 26ers met als beste een 26,37 wat opnieuw een PR is. Aan het einde van de tweede sessie is de achterband behoorlijk warm. Zo nu en dan zien we hem ook uitstappen en een keer gaat Erik ook onderuit als hij te vroeg op het gas gaat.

In de derde sessie gaat Erik ervoor zitten om zijn PR nog wat verder aan te scherpen, Hij rijdt opnieuw heel wat 26ers, maar moet na 12 minuten naar binnen met een leeg lopende achterband. Bij het binnenkomen is de band duidelijk oververhit geraakt. Na het afkoelen proberen we de band weer op spanning te zetten, maar deze blijkt een scheurtje in de wang te hebben waarmee het einde verhaal is voor deze band.

In de laatste sessie reed Erik 24 ronden met een gemiddelde van 27,71 en een snelste tijd van 26,61. Het is mooi om te zien dat Erik met veel vertrouwen op de machine zit. Ondanks dat hij in een treintje van 4 rijders rijdt en zo nu en dan behoorlijk onder druk wordt gezet, maakt hij geen foutjes en gooit de deur diverse keren dicht. Super tevreden over deze prima gereden training vertrekken we weer richting Volendam. Volgend weekend opnieuw naar Nijmegen voor een Pocketbike demo