Pocketbike training Nijmegen

Omdat de pocketbike training in Grootebroek vanwege wateroverlast vorige week niet was doorgegaan, hadden we besloten om een extra training in te lassen in Nijmegen. Voor deze gelegenheid had Erik voor zijn kartmaatje Nick Lodewijks een pocketbike geregeld, zodat hij ook eens kon ervaren hoe het is om op zo’n kleine machine over een kartbaan te gaan.
Erik had aan het begin van de dag wat problemen met een onwillige gaskabel, nadat dit was opgelost kon het nieuwe bandje worden ingereden en werd er door beide jongens lekker gereden. Nick had heel snel de smaak te pakken en reed op zijn bike alsof hij dit al veel vaker had gedaan. Erik was in het begin wat te geforceerd bezig, maar toen hij het wat relaxter aanpakte, ging hij weer als vanouds over het circuit. De ochtend was om voor we het in de gaten hadden. Nick vond het rijden op een pocketbike een geweldige ervaring en liet weten dat dit beslist naar meer smaakte.

Op de baan kwamen we Damon van der Wielen en zijn vader tegen, Erik’s teammaat van de 4 uurs race in Croix van 2011. Na de training zijn we met Damon meegegaan om tijdens en hebben daar onder het genot van een kleine lunch nog even lekker nagepraat over het pocketbiken en het komende SOBW seizoen.

Volgende week opnieuw trainen in Grootebroek!