Pocketbike training 10 maart

Afgelopen zondag hebben we voorlopig voor de laatste keer regulier getraind met de pocketbike in Grootebroek. Aan het begin van de dag was het nog vrij rustig op de baan dus kon Erik lekker zijn ritme opbouwen. Dit resulteerde meteen in een verbetering van zijn pr.

In de volgende sessies was het veel drukker op de baan, maar wisten we wel iedere keer weer in de buurt van de 26.20 te komen die hij in de eerste sessie had gezet. Gedurende de dag worstelden we wel een beetje met de grip op de koude baan. Erik maakte meerdere schuivertjes, eigenlijk allemaal onschuldig, maar wel op plaatsen waar hij normaal gesproken geen problemen heeft.

Erik zelf gaf aan dat de machine vooral in de korte bochten wat nerveuzer was. Dit werd veroorzaakt door een iets kortere gearing. Het zorgde wel voor een goede acceleratie in de doordraaiende bochten en ook kwam hij mooi boven in zijn toeren op het snelle deel. Per saldo leverde het dus winst op maar door de koude baan was het dus lastiger om binnen de limiet te blijven. We sluiten de wintertrainingen af met een 26.20 aan het einde van vorig winterseizoen zaten we met de Blata jr op 29.60, een forse verbetering op deze korte baan. De volgende uitdaging zal het doorbreken van de 25 grens zijn, dit zal echter even op zich laten wachten want vanaf volgende week zijn we weer op de buitenbanen te vinden.