Voorbeschouwing ONK Oss

nbr1Voor het derde weekend op rij zullen Jarno en Erik de strijd aangaan in het ONK Sidecar, deze keer staat het tweede en laatste stratencircuit uit de competitie op het programma. Vorig weekend in Nürburg hebben beide mannen weer veel geleerd en een heel goede wedstrijd gereden. Jarno heeft laten zien snel te leren en wist mooi constante tijden op de klokken te zetten, zelfs toen hij in het tweede deel van de wedstrijd op een ronde werd gezet, bleven de rondetijden goed.

nbr2In totaal namen de mannen 18 punten mee uit Duitsland en staan nu met 21 punten op een gedeelde 7e plaats in de competitie. Tijdens de pinksterraces zullen een aantal reguliere ONK deelnemers afwezig zijn ivm de International Sidecar Trophy in het Tsjechische Most. Voor Jarno en Erik biedt dit kansen om weer flink wat punten te sprokkelen voor het ONK en mogelijk zichzelf te handhaven in de top 10 van de competitie.

nbr3Daar waar we vorig weekend met temperaturen tussen de 20 en 25 graden en een heerlijk zonnetje te maken hadden, zullen we het nu moeten doen met wat wisselende omstandigheden bij hooguit 14 graden. De omstandigheden zijn gelukkig voor iedereen hetzelfde dus hoeven we ons daar niet druk om te maken. Net als in Hengelo zijn de omstandigheden op de baan een stuk listiger dan op de permanente circuits en zullen de mannen met het koppie moeten rijden om man en machine uit de problemen te houden. De wedstrijd uitrijden betekent vrijwel zeker ook punten scoren en dat is dan ook het eerste dooel voor het pinksterweekend.

Na dit raceweekend wordt het enkele weken rustig in de competitie, in het weekend van 8-10 juli gaat de competitie verder op het circuit van Zolder in Belgïe. In de tijd hiertussen kan het team aan de slag om het enigszins gehavende bodywork van de combinatie weer helemaal representatief te krijgen.