Harde crash voor Jarno en Erik tijdens eerste kwalificatie Oss

20160515_113102Vanmorgen is het bij de eerste kwalificatie op het Paalgravencircuit compleet mis gegaan. Bij het aanremmen voor een van de bochten trekt de machine plotseling scheef en slaat over de kop. Erik wordt hierbij gelanceerd, Jarno komt er zonder noemenswaardig letsel vanaf maar Erik is er een stuk slechter aan toe. Hij wordt per ambulance afgevoerd naar het Radboud in Nijmegen waar een 20160515_190858verbrijzelde enkel, een gebroken bovenbeen en gebroken ruggenwervel wordt gecontstateerd. In een 4,5 uur durende operatie wordt de enkel gereconstrueerd en een titanium pen in zijn bovenbeen gezet. De chirurg gaf aan dat de operaties aan enkel en been succesvol zijn verlopen, aan de rug is nu niets gedaan. Bij de operatie heeft Erik flink wat bloed verloren en moet nu eerst wat aansterken. Later deze week zal worden bekeken of het nodig is de rug te opereren als dat het geval is zal hij wat langer in het Radboud moeten blijven.

Erik was kort na de operatie alweer aanspreekbaar, maar had nog heel veel pijn, later vanavond mag hij naar zaal en dan zien we vandaar weer verder.