Assen Juniortrack 24 maart

Na een nacht met temperaturen van -5 is komt al snel een bleek zonnetje tevoorschijn, het doet nog niet veel aan de temperatuur tijdens de inschrijving is het nog steeds -3. Voor de racedag wordt de middagtemperatuur maximaal een graad of vier, in ieder blijft het zonnetje er bij wel dus uit de wind moet het iets beter te doen zijn. Vooralsnog is de windverwachting ook ongeveer hetzelfde als gisteren. Oosten wind 37 km/u met vlagen van 67 km/pu. Vooral de windvlagen maken het lastig inschatten op de baan.
Erik heeft veel zin om de baan op te gaan, hij heeft echter wel behoorlijk last van zijn keel. Praten en slikken gaat niet echt lekker, hier had hij gisteren ook al last van en dat is er vannacht niet beter op geworden. Vandaag maar zoveel mogelijk in de warmte blijven en wat paracetamol en strepcils er in.
Het is vandaag in ieder geval de bedoeling om flink wat punten te verzamelen. In verband met het koude weer zijn een aantal rijders gisteren reeds naar huis gegaan. Jammer voor de competitie, maar wie er niet is scoort in ieder geval niets. Om 10 uur voor het eerst de baan op voor de vrije training. De temperatuur is op dat moment 1 graad, exact hetzelfde als bij de eerste vrije training van gisteren. De opdracht is dan ook vooral het materiaal heel te houden en in een goed ritme komen.

In de eerste vrije training 7 rondjes gereden, met een 1.08,35 ongeveer even snel als de tweede sessie van gisteren. Het is niet bekend wat de andere rijders doen omdat de officiele tijdwaarneming nog niet op orde is.

In de kwalificatie gaat Erik vanaf de eerste ronde onder zijn tijden van zaterdag en en de

vrije training. Van 1.08 naar 07, 06, 05 op het einde weet Erik een 1.04 en zelfs een hoge 1.03 te rijden en komt hiermee uit op p2 in een veld van 3 sportlucht en 5 sportwater machines. 2,5 van zijn pr afgereden en het eerste doel gehaald, starten vanaf de eerste startrij.

Bij de start van de eerste race is Erik heel goed weg, hij weet net geen kopstart te pakken, dat zou de sensatie compleet gemaakt hebben. Kees Haan was in de kwalificatie al een stukje sneller dan Erik en slaat eigenlijk meteen een gaatje. Erik draait solide rondjes 2.04, maar Robin achter hem heeft een iets beter ritme en loopt langzaam op hem in. Bij het lappen van een achterblijver weet Robin zich ertussen door te wringen. Eerst weet Erik nog wel te volgen, maar langzaam wordt het gaatje groter. Als Robin nog meer achterblijvers tegenkomt weet Erik weer iets terug te pakken, maar dan gaat in de voorlaatste ronde de machine kapot valt Erik stil. Op aangeven van mensen aan de kant wordt Erik aangespoord om de machine over de streep te duwen, Erik duwt zijn machine over de streep en weet zich alsnog te klasseren. Helaas lijkt het bigend eruit te liggen en kunnen we niet verder omdat het reserve blokje nog niet gereed is.

Jammer dat we race twee niet halen, maar wel een prima prestatie geleverd. Voor het eerst mag Erik naar het podium om een beker op te halen. Dat geeft een goed gevoel! Volgend weekend paasraces in Brakel.