SOBW trainingsdag 23 maart

Zaterdag in totaal ongeveer 45 rondjes gereden verdeeld over 4 sessies. In de 4e sessie reed Erik 1.07,87 ongeveer een seconde boven zijn pr. Erik gaf aan nog heel wat over te hebben, maar was niet van plan om tijdens de vrije trainingen te grote risico’s te nemen maar wist zich wel in iedere sessie te verbeteren.Erik heeft zich vooral geconcentreerd op het rijden van goede lijnen en het technisch zo goed mogelijke te doen. Zondag worden de punten pas vergeven en dan moet het gebeuren.

Gedurende de sessie heeft Erik filmpjes gemaakt, deze hebben we gezamenlijk bekeken en zien daarin genoeg punten waarop Erik zich nog kan verbeteren. Het insturen en uitaccelereren ziet er heel goed uit, een aantal mensen vragen wat met met het blok hebben gedaan omdat Erik zoveel beter wegkomt uit de bochten. Het mooie hiervan is dat het blokje nog niet aan de beurt geweest is en nog in dezelfde racetrim staat als vorig jaar. Het tweede blokje zal gebruikt worden in de jacht naar extra vermogen, maar die ligt nog bij Lambrecht in de werkplaats. Bij het uitkomen van sommige bochten schakelt hij iets te vroeg op, dit zijn puntjes die al snel veel tijdswinst opleveren zonder dat het veel inspanning kost. Dat wordt dus de eerste opdracht voor de vrije training van zondag.

Erik heeft zichzelf tot doel gesteld om te kwalificeren op de eerste startrij. Van daar zullen we zien wat mogelijk is. Podium zou heel mooi zijn, maar dan moet morgen wel alles op zijn plek vallen.