Vandaag naar het AMC om loopgips te krijgen

2016-05-08-12-10-44Vandaag gaan we weer een flinke stap naar voren, in het AMC wordt het huidige gips vervangen door loopgips. Voor het eerst sinds bijna 6 maanden mag Erik vanaf vandaag zijn been weer echt gaan belasten. De komende 4 weken zal Erik onder begeleiding van zijn fysiotherapeut opnieuw gaan leren lopen met zijn linkerbeen. Voor de operatie aan zijn enkel mocht Erik gedurende een periode zijn been 10% belasten, dit betekent in de praktijk dat je, je voet op de grond mag zetten en de loopbeweging mag maken zonder te steunen. Vanaf vandaag zal er ook echt gestaan mogen worden.

Tijdens zijn revalidatie periode in Trappenberg heeft Erik tijdens de hydrotherapie al kunnen oefenen in het lopen in het zwembad, de eerst paar keer was dat heel bizar, de spieren in zijn been waren “vergeten” wat ze moesten doen om een stapcyclus goed uit te voeren. Door met de hand het been de juiste beweging te laten maken kwam dit weer vrij snel terug. Doordat de enkel zelf nog gefixeerd is, zal het vandaag niet zo extreem worden. De onbelaste beweging vanuit de heup en bovenbeen heeft Erik dagelijks geoefend door te lopen met krukken. Het enige verschil zal zijn dat hij er nu op mag gaan staan.

Hoeveel er de eerste periode belast mag worden en hoe snel de opbouw is, zal later vandaag bekend worden. We zijn heel benieuwd hoe het zal gaan. Nu vier weken loopgips waarin Erik zijn been alvast kan laten wennen aan de belasting om daarna te gaan revalideren als de enkel rond de 24e uit het gips komt.