Voorbeschouwing Paasraces Brakel 2013

Op tweede paasdag rijden we alweer de tweede wedstrijd van het seizen. Het wil nog steeds niet vlotten met de lente. In de nacht nog steeds temperaturen onder het vriespunt en overdag halen we nog steeds geen dubbele cijfers op de thermometer. Toch ziet het weer er stukken beter uit dat afgelopen zondag, waar het door de harde oostenwind zeker min 6 leek overdag.

Erik kijkt met gemengde gevoelens terug naar zijn eerste raceweekend. De tweede plaats in de kwalificatie op minder dan een halve seconde achter Kees Haan was natuurlijk helemaal goed. Ook de start van de eerste wedstrijd was super en lange tijd wist hij ook de tweede plaats in handen te houden. Uiteindelijk werd hij ingehaald door Robin Fick en kreeg hij in de voorlaatste ronde te maken met technische problemen. Toch nam hij 65 punten voor de behaalde derde plaats mee naar huis. Helaas konden we de tweede wedstrijd niet starten waardoor Kees en Robin uiteindelijk meer punten mee naar huis namen.

Inmiddels is de machine weer helemaal gereed en kunnen we ons gaan opmaken voor de tweede race dag van het seizoen. Vorig jaar wist Erik zich op de negende plaats te kwalificeren en behaalde in de wedstrijd een negende en achtste plaats alle sessies van die dag werden onder natte omstandigheden gereden. Voor komende maandag wordt droog weer bij een temperatuur van ongeveer 7 graden verwacht. Nog steeds veel te koud voor de tijd van het jaar, maar met een zonnetje erbij en veel minder wind zal het een stuk aangenamer zijn dan afgelopen weekend. Na de goede aftrap vorige week is het doel opnieuw podium te rijden, nu het liefst in beide races.