Update augustus NLYF!

Sinds deelname aan de talententdag van NOC NSF hebben we hard gewerkt, in de weken na deze dag toonden vier sportbonden interesse in Erik om te bekijken of er mogelijkheden zijn om het tot niveau van internationaal para sporter te brengen.  Inmiddels heeft Erik deelgenomen aan trainingen en clinics bij drie bonden.

Daar waar het op de Bosbaan vooral gericht was op het begeleiden en werven van nieuwe sporters, was het bij de wielerbond meer een kwestie van opstappen en meetrainen met de andere para-atleten. Het was een dag van hard werken en afzien maar werd wel beloond met een uitnodiging om de volgende keer weer mee te komen trainen. Op dit moment staat nog een try-out in het verschiet, medio september kan Erik een dag meetrainen met het zit-volleybalteam.

Ondertussen traint Erik al enige tijd mee met de para-atleten van de Nederlandse Thriatlonbond (NTB), onder begeleiding van talentcoach Jelmer van Waveren. Jelmer is de persoon die dit hele traject een kickstart heeft gegeven en lijkt ook het beste te begrijpen wat Erik nodig heeft om te kunnen groeien. Daar waar we in de Motorsport alles altijd in eigen hand hadden, hebben we nu te maken met allerhande partijen waar we vaak het bestaan niet eens van weten. Naast training op het sportieve vlak hebben we ook support nodig bij het bepalen van de beste route. Vooralsnog heeft Erik in deze het beste gevoel bij Jelmer en de NTB. Daarom heeft hij zich inmiddels ook laten classificeren als para triathtleet waarmee een belangrijke stap naar de toekomst gezet is.

Afgelopen zaterdag was de bondscoach van de NTB aanwezig tijdens de zwemtraining in Alkmaar. Hij was tevreden over de progressie die Erik maakt bij het zwemmen. Goed beschouwd stond Erik er beter voor dan de bondscoach had verwacht, dat is een mooi compliment. Hij was ook al aan het nadenken over het lopen, dat is de grootste uitdaging voor Erik op dit moment. Hij gaf aan dat Erik zich daar beslist geen zorgen over moest maken. Op advies van Jelmer had Erik al sportschoenen aangeschaft met een speciale ronding in de zool. Door deze schoenen verder aan te passen en een haalbare looptechniek toe te passen zijn er mogelijkheden genoeg. Hij zei, je zult het tijdens het WK zelf gaan zien, de para-atleten verdienen zeker geen schoonheidsprijs bij het hardlopen, maar kunnen desondanks even goed presteren. Het gaat tenslotte om de snelheid, niet om hoe het er uitziet.

Het fietstrainen doen we op dit moment vooral zelf, daar waar het kan traint hij mee in Papendal, maar verder is het een kwestie van zelf meters maken om technisch beter te worden en duurvermogen op te bouwen. Daar waar de werkplaats van Kiki Racing vroeger vol stond met motoren en toebehoren, staan er nu andere tweewielers, het begint al een aardige verzameling te worden. Wat hetzelfde is gebleven zijn de velgen, voor alle omstandigheden een setje. Bij fietsen gaat het zelfs verder, voor de verschillende onderdelen komen er ook verschillende fietsen.

In oktober heeft Erik een afspraak bij professor Kerkhoffs, hier zal de enkel gecontroleerd worden en zal het inkorten van zijn rechterbeen verder besproken worden. We zijn benieuwd naar de reactie van Kerkhoffs als hij Erik straks topfit zijn spreekkamer in ziet wandelen. Naast het inkorten van zijn been, wil Erik ook graag de schroeven uit zijn enkel laten verwijderen. Zodra het medisch kan, wil hij het meteen laten doen.

Zwemmen, fietsen en lopen, we zijn goed op weg!