Erik neemt deel aan trainingstijdrit KNWU

Afgelopen zaterdag was Erik voor de tweede keer aanwezig bij een van de open trainingen van de KNWU in Papendal. Deze keer stond er een tijdrit training op het programma, voor Erik de eerste competitieve test sinds mei vorig jaar. De KNWU registreert alle tijdritten en spiegelt deze door midddel van een bepaalde omrekenfactor naar een kilometertijd. Op deze manier kun je de door de tijd heen je progressie zien en bovendien in de statistieken opzoeken waar je op dit moment staat ten opzichte van je collega rijders waar je mee traint, maar ook met b.v. de wereldtop.

Erik had zich een aantal doelen gesteld, de belangrijkste was niet vallen, daarnaast wilde hij een gemiddelde rijden van tenminste 30 km p/u. Gezien het weer, was het even de vraag of we per auto naar de start zouden gaan of op de fiets, uiteindelijk werd besloten er heen te fietsen. Tijdens de rit naar de start, ongeveer 18 km kregen de renners een paar buitjes over zich heen, behalve een nat pak gaf dit verder geen problemen. Het voordeel van naar de start fietsen, was dat het parcours meteen bekend was voor Erik.

Erik mocht als laatste starten en gebruikte de resterende tijd om warm te blijven en alvast een beetje in te fietsen. Bij de start kreeg hij nog wat aanwijzingen zodat hij in de juiste houding én het juiste verzet zat bij het vertrek. Onderweg had Erik geen problemen, het was vrij druk met andere renners maar dit gaf geen problemen. Het parcours was vrij eenvoudig, een doorgaande weg met wat slingerende bochten, niet heel technisch maar daardoor ook onder de natte omstandigheden veilig te rijden. Beide vooraf gestelde doelen werden gehaald, Erik is netjes blijven zitten én haalde ruim 30 km p/u een mooi resultaat voor een eerste getimede rit.

Na afloop zijn de rijders weer teruggereden naar Papendal waarna de tijden bekend werden gemaakt en het een en ander over het vervolg van het seizoen werd besproken. Gezien de slechte weersvooruitzichten was de middag training komen te vervallen, waarmee het programma aan het begin van de middag ten einde liep. De volgende tijdrit voor Erik zal zijn tijdens de Volendammer kermis waar een parcours van ongeveer 9 km gereden zal worden tussen Volendam en Katwoude.