Goede trainingsdag Assen

Afgelopen zondag heeft Erik voor het eerst in competitie verband getraind op zijn ZPF pocketbike. Na een winter van trainen op indoor kartbanen, waren we nieuwsgierig hoe Erik en de machine het op de buitenbanen doen.

Tijdens de eerste kwalificatie is het nog erg koud en probeert Erik vooral zijn draai te vinden. De sessies duren maar 9 minuten en tegen de tijd dat hij lekker zit, wordt de boel alweer afgevlagd op de dertiende plaats in een groep van 15 rijders. In de tweede sessie rijdt Erik slechts twee rondjes. Kleine remproblemen zorgen ervoor dat hij naar binnen moet, maar met maar 9 minuten te rijden is er niet genoeg tijd om weer de baan op te gaan. In de derde kwalificatie is de layout van de baan een beetje aangepast, er komt een bochtensectie bij. Erik rijdt deze sessie weer volledig uit en behaalt hier opnieuw de dertiende plaats.

In de eerste wedstrijd wordt hij als veertiende geklasseerd en komt bij de start redelijk van zijn plaats. Het is best lastig om uit stilstand meteen je voeten goed te zetten en de eerste bocht in te duiken. Erik wordt voorbij gestoken door Angela, maar was in de kwalificatie eigenlijk steeds sneller geweest. Het duurt even voor Erik in zijn ritme zit, maar als hij Angela eenmaal voorbij is loopt hij ook meteen bij haar weg. Inmiddels is het groepje voor hem aan de horizon verdwenen en sluit Erik de wedstrijd af op een dertiende plaats. Voor wat betreft de rondetijden hebben we in ieder geval de aansluiting, het middenveld rijdt ongeveer 2 seconden sneller, dat verschil is te overzien.

De tweede wedstrijd wordt gereden op basis van de tijden van de eerste wedstrijd, Junioren rijden gescheiden van de rest. Erik staat in zijn groep als achtste op de grid die uit 15 rijders bestaat. Bij de start is hij nu een stuk beter weg, maar wordt in de eerste ronde nog wel door een aantal rijders voorbij gestoken. Na de eerste ronde gaat Erik op jacht naar het groepje voor hem en wint een aantal duels waardoor hij op een gegeven moment op de zesde plaats terechtkomt. De rijder op de vijfde plaats is net te ver weg, Erik sluit deze wedstrijd af op een verdienstelijke zesde plaats.De eerste dag buiten is ons goed bevallen. We stonden voor wat betreft de positie ongeveer daar waar we verwacht hadden. Met een beetje training moet in ieder geval het middenveld wel te halen zijn. Voor nu gaan we ons opmaken voor de volgende wedstrijd bij de SOBW en zullen de RAP-Holland kalender eens bekijken voor een volgende evenement.