Voorbeschouwing Berghem 2013

Komende zaterdag is alweer het derde raceweekend van het seizoen. In de eerste wedstrijd wisten we een mooie derde plaats veilig te pakken, maar dat is ook meteen de huidige stand van zaken. Door technische problemen hebben we verder geen punten kunnen scoren. Inmiddels is het blokje weer helemaal opgebouwd en gaan we daar donderdag voorafgaand aan het raceweekend mee de testbank op om verrassingen als tijdens de paasraces te voorkomen.

Erik heeft in de tussentijd meegedaan aan de kickoff van het pocketbike raceseizoen en daar twee vriendschappelijke wedstrijden gereden. Hier behaalde hij een dertiende en zesde positie, daarnaast hebben we ook nog een keer indoor getraind, waar hij al snel op zijn pr zat en veel rondjes daar dicht in de buurt zat. Komend weekend gaan we op nieuw aan de slag op de MB en hopen opnieuw veel winst te boeken ten opzichte van vorig seizoen, waar hij tweemaal een achtste plaats wist te scoren. De machine stuurt op dit moment prima en daar moet Erik zijn voordeel mee weten te doen.

Het ziet er naar uit dat het komende weekend droog zal verlopen, helaas zakken de temperaturen wel weer wat terug tot waarden rond de 10 graden, met een zonnetje erbij zal het beter te doen zijn dan de temperaturen die we de eerste twee race weekenden kregen te verwerken. Vrijdagmiddag zullen we samen met Roy trainen op het circuit en zaterdag zoveel mogelijk punten voor het kampioenschap proberen binnen te halen.