SOBW wedstrijden 21 september 2013

Zaterdag 21 september is het tijd voor de voorlaatste wedstrijddag van het SOBW seizoen. Omdat de wedstrijd in Zwolle geen doorgang kon vinden waren we voor de tweede keer op het Pottendijkcircuit in Emmen. De vorige wedstrijddag was nog op de 50cc tweetakt, waar Erik die dag bijzonder sterk reed. Deze dag voor het eerst met de Yamaha op deze baan, in de eerste sessie eerst maar eens op zoek naar een lekker ritme. 

Aan het begin van de vrije training is het vooral zoeken naar de juiste versnellingen en rem punten. Naarmate de sessie vordert gaat het steeds lekkerder en gaan de tijden richting zijn pr van de 50cc tweetakt. Uiteindelijk komen we tot een 53.79 een paar tiende van zijn pr. Erik vond zelf dat het te lang duurde voor hij in een ritme kwam. Maar is tevreden over het laatste deel van de sessie. In de kwalificatie gaat Erik verder waar hij in de vorige sessie gebleven was. De rondetijden gaan al snel naar de 53 en daarna door tot 52 half. Erik zit lekker op de machine, maar komt in de laatste minuten niet tot verbetering van zijn tijd, doordat hij geen vrije rondjes kan rijden. In deze sessie rijdt hij flink wat 52ers. Het levert Erik de 21e startpositie op net voor Dianne Geesink.

Voor de eerste race is het doel aansluiting te vinden bij het groepje wat in de kwalificatie net iets sneller was dan Erik. Dianne gooit een beetje roet in het eten door hem in de eerste bocht voorbij te steken, waardoor hij eerst met haar moet afrekenen voor hij weer verder kan met zijn strategie. Als Erik, Dianne voorbij is, is het gat met de rijder voor hem, William Maasse, aanzienlijk. In de eerste instantie weet Erik het gat te verkleinen, het lijkt er op dat William door heeft dat Erik het gat verkleint, want plotseling wordt het gaatje weer wat groter, in zijn poging Erik voor te blijven maakt hij echter een foutje bij het insturen van de eerste bocht en gaat onderuit. Erik rijdt de wedstrijd uit op de 19e plaats met een snelste ronde van 52,97. In de kwalificatie was hij een stukje sneller, een mooie uitdaging voor de tweede wedstrijd.

De start van de tweede race verloopt hetzelfde als die van de eerste, opnieuw heeft Dianne een betere lijn en stuurt voor hem de eerste bocht in. Dit keer is Erik er na drie rondjes voorbij en heeft nog zicht op zijn voorganger, dit is opnieuw William. Nu weet Erik het gaatje niet te dichten, maar vergroot wel zijn voorsprong op Dianne. Uiteindelijk opnieuw 19e met een nipte verbetering van zijn pr. Na de wedstrijd is Erik gematigd tevreden. Hij heeft in ieder geval Dianne achter zich gehouden, dat was op voorhand een van de doelen, ook was het verschil naar de eerste rijder weer wat kleiner met een iets betere start had hij meteen met William mee kunnen rijden en zichzelf waarschijnlijk nog iets kunnen verbeteren.

Volgende week rijden we in Veldhoven op een nieuw setje rubber, als de weergoden een beetje meewerken gaan we kijken of we weer een stapje naar voren kunnen maken.