Vol gas naar 2014

Het SOBW seizoen is nog maar net een week voorbij en Kiki Racing is al druk in de weer 2014. Om budget te genereren moesten er een aantal machines verkocht worden. We hadden de 50cc tweetakt racer, een straatversie van dezelfde machine en de vorig seizoen aangeschafte CBR600 F3 circuit fiets in de aanbieding.
Van alle machines die we wilden verkopen, was de 50cc racer het moeilijkste om afscheid van te nemen. Dit was de machine waar Erik in 2010 zijn debuut op heeft gemaakt en waar hij met heel veel plezier heeft geracet. De straatversie daarentegen stond maar een beetje in de weg en was meer een gevalletje opgeruimd staat netjes. De CBR hebben we afgelopen seizoen gebruikt om circuitdagen mee te rijden. In totaal hebben we vijf circuitdagen gereden drie keer waren we in Assen, een keer in Zandvoort en een keer in Mettet. Deze dagen waren vooral bedoeld om aan het verschil in gewicht en vermogen te wennen ten opzichte van de SOBW machine en daar heeft de CBR ons goede diensten bewezen.

In het 2014 seizoen zal Erik aan de start verschijnen met een Suzuki 600 GSXr. In 2011 reed hij zijn eerste meters op een 600 Suzuki en afgelopen zomer mocht hij een aantal sessies rijden op een GSXr van het Niwa Racing team uit Zwaagdijk. Dit is zo goed bevallen dat we niet lang na hoefden te denken toen er een mooie Suzuki op ons pad kwam. De planning was om de machine in december aan te schaffen, maar door de snelle verkoop van de drie Honda fietsen hebben we het budget ruim 2 maanden eerder rond gekregen.

Doordat we de machine twee maanden eerder in huis hebben, kunnen we ook eerder aan de slag met de overige voorbereidingen. De machine zal moeten worden aangepast naar de wensen van Erik en er zullen nieuwe raceoveralls moeten komen. Daarnaast willen we een setje reservelaarzen, helm en handschoenen hebben. De planning is om in maart te gaan trainen in Frankrijk of Spanje, het doel is 4 dagen, hierover zullen we eind 2013 een beslissing nemen.

Op dit moment heeft Kiki Racing nog een machine in de werkplaats staan, de ZPF pocketbike. Met dit machientje zullen we vanaf 27 oktober weer gaan trainen op de indoor kartbaan van Grootebroek. Door veel te pocketbiken, fietsen en trainen in de sportschool houdt Erik zijn conditie op peil zodat hij in 2014 topfit aan het seizoen kan beginnen.