Voor het eerst trainen op de ZPF

Afgelopen zondag konden we voor het eerst de baan op met de ZPF pocketbike. Een wereld van verschil met de Blata waar Erik vorig jaar op reed. In het begin is het wennen aan de vermogensafgifte en de veranderde zitpositie. Op de koude bandjes schuift hij ook twee keer onderuit. In de tweede sessie gaat het al een stuk soepeler, maar geeft de koppeling de geest op het einde van de sessie.

Na het wisselen van de koppeling weer de baan op en na een rondje weer naar binnen om verder af te stellen. Uiteindelijk daarna nog twee sessies gereden, waarin Erik telkens snellere tijden weet te realiseren. Op het einde van de laatste sessie is Erik wat overmoedig en schuift hij onderuit in de snelle doordraaiende bocht. Hierbij knapt het snaartje van de waterpomp en is het dus einde sessie.

Doordat we geen reserve snaartje hebben en de tijd om is, is het hiermee ook meteen afgelopen voor de eerste dag. Tevreden over het lekkere rijden ruimen we de spullen op en gaan ons opmaken voor de tweede trainingsdag op 28 oktober.