De Moriwaki

Afgelopen dinsdag was het dan eindelijk zover, het debuut van Erik op Assen. Voor hij de baan op mocht kregen ze eerste een uitgebreide briefing van Henie Lentink, waar de do’s en dont’s nog eens duidelijk werden uitgelegd.De bedoeling is kennismaken met deze nieuwe cupracer, geen nieuw baanrecord zetten bij baantemperaturen van nauwelijks 7 graden

Er rijden 5 groepen met elk 6 Moriwakis en 4 talentcup 600 machines. Iedere groep krijgt 3 sessies verdeeld over de hele dag. Het is koud, maar droog en iedereen heeft er bijzonder veel zin in. Hieronder Erik’s ervaringen met de Machine:

De Moriwaki is een prachtige machine, de eerste sessie was het heel erg wennen. Gelukkig hadden we een voorrijder die de goede lijnen op dit circuit liet zien. In de 2de sessie ging het al wat beter, ik had alleen geen aansluiting bij een groepje omdat ik precies tussen de 2 snelste en de 2 minst snelle reed.

Tussen de 2de en de 3de sessie mocht ik mee rijden in de zijspan van Bennie Streuer, wat een snelheid halen die dingen(ruim 200km/uur op start/finish).

Nu was het tijd voor de laatste sessie van de dag op de Moriwaki racer. In deze 3de sessie was ik al wat gewend aan de 4 takt racer, we mochten nu wat meer gas geven. Toen ik in de Ruskenhoek iemand zag liggen in de grind bak hield ik wat in, tot mijn grote verbazing was dit een van de CRT marshall namelijk Danny de Boer(kampioen van de ONK Superbikes). Ik vond het een geweldige dag, ik ben een fantastische ervaring rijker en hoop binnen een paar jaar in deze klasse te mogen uitkomen.