Trainingsmiddag Veldhoven

Donderdag 6 oktober heeft Erik getraind op het Landsard circuit van Veldhoven.
Hoewel de weergoden de hele dag al aan het spoken waren, was het op het circuit helemaal droog. Door de slechte vooruitzichten kwamen er fors minder rijders opdag dan oorspronkelijk gepland, maar gelukkig ging het wel gewoon door.

Erik is begonnen met twee sessies op zijn eigen machine en verbeterde in de tweede sessie zijn PR met ruim een seconde. Na de tweede sessie heeft Erik geruild van machine met Damon van de Wielen, de #56 uit de NSF open. Damon ging lekker aan de slag op de 50cc tweetakt van Erik en Erik mocht op de 100cc viertakt van Damon eens lekker aan de tand voelen. Beide jongens vonden het geweldig om op elkaars machine te rijden. Erik kreeg ronde naar ronde meer gevoel bij het rijden met een viertakt en ook Damon liet de tweetakt op het einde van de sessie lekker over het circuit janken.

Na de wissel heeft Erik nog een korte sessie op zijn eigen machine gereden, in deze sessie ging mede door het wat koelere asfalt de tijden niet verder naar beneden. Na binnenkomst hadden Erik en Damon hun zinnen gezet op een sessie minibiken. Op het circuit waren een aantal RAP teams en deze waren bereid om de twee SOBWers een paar rondjes te laten rijden op hun machines.

Ook de sessie op de minibike was heel erg leuk, maar veel lastiger dan op de NSF, de eerste rondjes was Erik vooral bezig met het opbergen van zijn ledematen. Toch lastig om 1 meter 75 op zo’n 40 cm hoog machientje op te vouwen. Ook het sturen is een klasse apart, als je denkt aan insturen gaat het machientje al die kant op, in het begin zag het er dan ook instabiel uit. Dat weerhield Erik er echter niet aan om het gas open te draaien en vooral heel erg te genieten.

Nadat de minibike weer netjes was binnengebracht wilde Erik nog voor een sessie de baan op, het was inmiddels al een beetje schemerig aan het worden, maar nog licht genoeg om te rijden. Erik hield dit keer echter te weinig rekening met de wegzakkende baantemperatuur en schoof in de vierde bocht onderuit. Het was een schuivertje van niks, dus in de pits snel een nieuwe koppelingshendel er op gezet en de clip-ons opnieuw afgesteld. Daarna nog een keer de baan op voor een shake-down. Erik en de machine waren prima in orde, maar na een rondje of 8 begon het toch echt te donker te worden en stuurde Erik de machine naar binnen.

Erik heeft deze middag enorm lekker gereden en heel veel plezier gehad op de verschillende machines, de sessie op de NSF gaat volgende week in Croix nog een mooi vervolg krijgen. Damon en Erik gaan samen meedoen aan de 4 uurs SOBW race in het Noord Franse Croix