Erik maakt Kennis met nieuwe SOBW klasse

Afgelopen zaterdag werd tijdens de SOBW huldiging in Heesch, de nieuwe SOBW klasse voor 2012 gelanceerd. Deze klasse is bedoeld om jonge rijders die uiteindelijk door willen stromen naar de grote circuits, maar qua formaat te, groot zijn voor de NSF cup, een alternatief te bieden.

De keuze is gevallen op de YZF R125 van Yamaha. In Italie rijdt deze machine al enkele jaren mee op circuits die goed te vergelijken zijn met de SOBW circuits.

Er was behoorlijk wat belangstelling voor deze nieuwe klasse en dat was niet voor niets. De Yamaha ziet er prima uit en ook het gehele pakket is qua budget redelijk te noemen. Erik moest natuurlijk even passen en zou hem het liefst zo mee hebben genomen.

Voor de komende winter heeft Kiki Racing er een uitdaging bij, eigenlijk was het plan om op zijn vroegst in 2013 over te stappen naar een dergelijke klasse, maar indien we het budgetair rond kunnen krijgen, zou Erik graag in 2012 al overstappen. Om te beginnen willen bekijken of we een testsessie met Arie Molenaar kunnen regelen, het plaatje is mooi, maar hoe doet deze machine het op een SOBW circuit. Als dat bevalt moet de MB worden verkocht en het financiele plaatje rond gemaakt worden. Een mooi project voor de winter.