Zondag 24 juni, jubileum SOBW

In het kader van 25 jaar SOBW wordt er op zondag een speciale constantheids wedstrijd gereden. Erik zit met zijn Sportlucht machine in SOBW1, samen met de Sportwater en NSF open klasse. Het weer is een groot contrast met de dag ervoor. De regen komt met bakken uit de lucht, dus de machine snel op de regeband gezet. Tijdens de vrije training ging gelijk een stuk beter als de hele dag er voor. Met het regenbandje had Erik meteen een goed gevoel en kon hij goed rondkomen.

Tijdens de kwalificatie stond Astrid als begeleidster bij start finish Eriks positie aan te geven. Rondje na rondje lag hij op de derde plaats, maar tegen het einde van de sessie zakt hij een plaatsje naar beneden. In de resterende rondjes probeert Erik de derde plaats weer terug te pakken, want dat zou de eerste startrij betekenen. Hoewel Erik flink aanzet en sneller gaat blijft het toch op de vierde plaats.

Tijdens de race is het opgehouden met regenen en zijn er flinke wat droge stukken op de baan. Toch besloten we op de regenband te gaan starten omdat deze het beste gevoel gaf. De wedstrijd zelf ging niet om wie het snelste was, maar wie het meest constant was. In het begin lukte het nog wel om constant te rijden, maar toen er achterblijvers op een rondje moesten worden gezet, werd het een stuk lastiger. Uiteindelijk komt Erik als vierde rijder over de streep en sluit de dag met een goed gevoel af.

Kiki Racing zal niet deelnemen aan de wedstrijd op het stratencircuit van Blokzijl. Dit betekent dat de eerstvolgende wedstrijd na de zomerstop zal zijn. Voor die tijd hopen we nog wel een of twee keer te gaan trainen om het ritme vast te houden en verder te werken aan de setup van de machine.