Wedstrijdag Berghem 23 juni

Voor de tweede keer dit seizoen zijn we op het circuit van Berghem en opnieuw is het een tweedaags evenement. Zaterdag reguliere races en zondag een speciale jubileumdag ivm het 25 jarig jubileum van de SOBW organisatie.
Erik in BerghemDe vrije training wordt besteed aan het inruwen van de nieuwe band, waarna deze in de kwalificatie vol benut kan gaan worden. In de kwalificatie krijgt Erik al snel te maken met een glijdende achterkant, waardoor het lastig is om een mooi rondje neer te zetten. In de laatste ronde voor opkomen start finish had hij nog een momentje, maar wist de machine nog net op te vangen, het snelle rondje was daarmee wel om zeep geholpen.

Voor aanvang van de eerste wedstrijd wordt de bandenspanning aangepast om de machine wat stabieler te krijgen. Hoewel Erik een goed start heeft, lukt het niet om goede rondetijden te produceren en was meer in gevecht met de machine dan met de rijder voor hem op de baan. Uiteindelijk wordt Erik achtste in de eerste wedstrijd.

Tussen de eerste en de tweede wedstrijd besluiten we de bandenspanning nogmaals te veranderen. Helaas lukt het niet om de band zo te krijgen zodat Erik er lekker mee kan racen en besluit hij er maar het beste van te maken door zo soepel mogelijk te rijden, hiermee haalt hij opnieuw de achtste plaats in de wedstrijd.

Erik is uiteraard niet tevreden met dit resultaat, het doel was om met zijn directe concurrenten te strijden, daar kwam dit keer niet veel van terecht. In de data was overigens wel te zien dat ondanks de problemen toch in de helft van de bochten winst geboekt was ten opzichte van de vorige keer. Volgende keer terug naar het de oorspronkelijke band en dan weer verder met de stijgende lijn van de afgelopen maanden!