Update juli

De zomerstop is eigenlijk alleen een onderbreking van de competitie, het wil niet zeggen dat er niet op het circuit gereden wordt. Komende zondag zullen we op het Junior circuit in Assen een nieuwe band gaan testen. Erik’s monteur heeft goede recensies gelezen over de nieuw Sport Attack 2 van Continental. Inmiddels is de MB uitgerust met een 110/70/17 band van Conti die prima past. Als het karakter van de band aansluit bij Erik’s wensen, zullen we met deze band het seizoen gaan afmaken.

Honda CBR 600 F3Afgelopen week heeft Erik een CBR 600 circuitfiets aangeschaft. Deze machine is bedoeld om circuit ervaring op te gaan doen met zwaardere machines.

Samen met zijn monteur heeft hij de machine op de Dynojet testbank van Hoogland Motoren uit Kwadijk getest en kwam uit op 98pk op het achterwiel. Erik zal de machine de komende weken in de Kiki kleuren gaan overspuiten en zijn opties bekijken voor wat betreft het rijden op de circuits. Het doel is om ervaring op te doen in georganiseerde events zoals RaceCracks van Ferry van Rijn. Ook Joey Litjens organiseert komende zomer nog een event in Frankrijk. Alshet een en ander in te passen is in de kalender, is het een mooie gelegenheid om te trainen.