Zomerstop bijna ten einde

Pirelli Supercorsa SC1 110/70/17Tijdens de zomerstop hebben we op het Junior circuit van Assen getest met de Sport Attack 2 band van Continental. Hoewel we twee seconden sneller waren dan de vorige keer op de baan, konden we niet het gripniveau vinden waarnaar we op zoek waren.
Continental gaf aan dat ze de belasting van de band en de benodigde grip voor de SOBW racer niet goed hadden ingeschat en dat er wellicht getest kan worden met een andere band. Voorwaarde voor de SOBW is echter dat het wel een straatlegale band moet zijn. Een band uit de Race Attack serie zal dus niet kunnen worden gebruikt.

Erik heeft bij Continental aangegeven graag met andere bandjes te willen testen, maar voor het laatste deel van het seizoen op zeker gaat spelen en het seizoen gaat uitrijden op de vertrouwde Pirelli Super Corsa. Inmiddels zit er weer een SC1 band om de achtervelg, dezelfde compound als waar Erik dit seizoen al zo goed mee uit de voeten kan.

Zaterdag 18 augustus kunnen we met deze band het circuit op. Dit keer voor de tweede KNMV training van het seizoen op het junior circuit in Assen. De machine is voorzien van een nieuwe zuiger en staat weer helemaal klaar om de baan op te gaan. Zondag is er gelegenheid om vrij te trainen op het Asser junior circuit, dus maken we er een dubbele testdag van. We zijn benieuwd hoeveel we nog van de tijd af kunnen halen met de nieuwe band en niet te vergeten de tips en trucs van Barry Veneman en Joey Litjens.