Minibiken met Scott

Vandaag zijn we voor de tweede keer gaan trainen op de kartbaan in Grootebroek. Erik had Scott Deroue uitgenodigd en deze kwam met een big smile aanzetten met de minibike die Erik, bij Scott zijn vader, had ingeruild. Het machientje was helemaal nagelopen, voorzien van wat nieuwe keerringen, zuigerveertje en een nieuw voorbandje waarna deze weer liep als een zonnetje.
In de eerste sessie kwamen Scott een Erik elkaar tegen en maakten ze samen een onschuldige schuiver. Het mocht de pret niet drukken. Scott reed diverse sessies op de JR en leende ook voor een paar rondjes de machine van Barry van Maurik. Tussen de sessies door lekker met elkaar zitten praten over van alles en nog wat, een bijzonder gezellige ochtend die om was voor we het door hadden.

Erik had tot doel een 29er te rijden, in de sessies reed hij vele keren een 30.00, in de laatste sessie lukte het uiteindelijk om onder de 30 te duiken en haalde hij een 29,70. Gedurende de ochtend ging het steeds soepeler, Erik is inmiddels helemaal gewend aan zijn nieuwe machien en gaat hem over twee weken een tandje korter gearen om wat sneller uit te kunnen accelereren.