Trainen op ciruit van Mettet

Image00018Ongeveer een jaar geleden heeft Erik een voor het eerst op Het circuit van Mettet gereden op zijn CBR600F3. Tijdens deze dag heeft hij onder natte omstandigheden in totaal 7 sessies gereden. Heel wat circuitdagen en inmiddels zelfs een racedag verder is Kiki Racing opnieuw op het Belgische circuit. Dit keer zal Erik samen met Gé Berkhoff trainen in aanloop naar de volgende wedstrijd. De verwachtingen voor wat betreft het weer zien er wat gunstiger uit dan de vorige keer. We gaan gewoon uit van goed weer zodat we een lekker programma kunnen draaien.

Erik wil gedurende de dag werken aan een goede basisafstelling van zijn vering, een kwalificatie simuleren en een sessie zo constant mogelijk proberen te rijden. Wat precies het programma van Gé zal worden is niet bekend, maar na een goede wedstrijddag in Assen afgelopen maand, zal hij ongetwijfeld de progressie willen doorzetten. In de aanloop naar deze trainingsdag heeft Gé wat nieuwe onderdelen gemaakt waarmee het wisselen van de achterband makkelijker wordt. We zijn benieuwd of deze aanpassing goed werkt en of het eventueel mogelijk is om dit ook bij Erik toe te passen.

We zullen woensdag in de avond op het circuit aankomen en mogen donderdag om 9.00 uur voor het eerst de baan op hieronder het complete schema.

tijschema