Uitstapje naar de ZAC competitie

slicksKomende maandag 7 juli zal het complete Kiki Racing Team uitkomen in een wedstrijd van de ZAC competitie. Het team zal deze dag vooral gebruiken om te werken aan een goede setup voor de machines te vinden na de recente aanpassingen aan de machines. Het mooie van de wedstrijd dag is dat we ook kunnen trainen in het rijden van korte sessies. Dit is vooral iets waar Erik nog aan moet wennen. Snel op basis snelheid komen en een paar rondjes hard pushen om tot een goede tijd te komen. Gé zal de stijgende lijn van het afgelopen seizoen voort willen zetten en zijn vering dusdanig af te stellen dat hij richting zijn PR kan rijden, welke alweer enige tijd staat.

Het weer is de onzekere factor in de plannen van Gé en Erik, aan de temperatuur zal het niet liggen, met ruim 20 graden is het ideaal raceweer, helaas liggen er ook wat buien op de loer en beloofd het een echte Asser dag te worden. Het is niet de vraag of het gaat regenen, slechts wanneer het gaat regenen. Dit is echter voor iedereen gelijk, dus zullen we het wel zien.

Na de afgelopen wedstrijd is er op Erik zijn machine een andere achter schokbreker geplaatst, deze heeft nu een basis setting en zal gedurende de dag verder moeten worden aangepast naar wens van Erik. Deze schokbreker heeft een zwaardere veer waarmee de machine wat rustiger zou moeten worden aan de achterkant. Zowel Gé als Erik zullen, als het weer het toelaat gaan testen met Pirelli slicks, niet omdat de Super Corsa’s niet goed genoeg zijn, maar omdat we de mogelijkheden hebben gekregen om dit uit te proberen. Het is vooralsnog niet de bedoeling om over te stappen op deze banden, maar op een dag als deze is het een mooie gelegenheid om te kijken wat het verschil is.

Kiki Racing zal zondag in het begin van de avond op het circuit aankomen en te vinden zijn in Pitbox 10. Als je zin hebt om langs te komen ben je van harte welkom. We gaan er vanuit dat we in de Sport Cup zullen rijden, dat betekent dat we onderstaand tijdschema zullen aanhouden:
09.40 uur Vrije Training  SPORT Cup  20 min.
11.20 uur Kwalificatie   SPORT Cup  20 min.
13.55 uur Race 1  SPORT Cup  10 ronden
16.05 uur Race 2  SPORT Cup  10 ronden