Voorbeschouwing ONK Nürburgring

16HE-2237Nog maar net bijgekomen van het enerverende debuut op de Varsselring bij Hengelo, gaat het Kiki Racing team 6-8 mei alweer richting het volgende evenement. De tweede ONK race zal worden verreden op het befaamde circuit bij Nürburg, De NürburgRing en dan met name de Nordschleife spreek bij vele mensen tot de verbeelding, zelfs mensen die weinig of geen binding hebben met auto en motorsport hebben van dit circuit gehoord. De wedstrijden van het ONK worden verreden binnen de organisatie van het IDM en zullen op de zogenaamde Kurzstrecke plaatsvinden. De ring heeft diverse lay-outs waar afhankelijk van het evenement op gestreden wordt. In de basis zijn er 3 reguliere varianten, de F1 Strecke, de Kurzstrecke en de Nordschleife.

Het tweede raceweekend van het seizoen zal weer op een gesloten circuit plaatsvinden. Vrijdag zal in het teken staan van de vrije trainingen, zaterdag één kwalificatie en één sprintrace en tenslotte op zondag de warming-up en in de middag de hoofdwedstrijd. Drie dagen op het circuit met twee sessies per dag. Het geeft Jarno en Erik voldoende gelegenheid om veel meters te maken en veel te leren. Tussen de sessies door zullen we de combinatie verder verbeteren, zodat we telkens een stapje naar voren kunnen maken.

Het weer ziet er voor de komende dagen goed uit, in het geheel geen neerslag volop zonnig en in de middag 20 graden, prima weer om te racen.

Jarno en Erik hebben enorm veel zin om aan de slag te gaan op de Nürburgring, de baan is bestudeerd en er zijn diverse onboard filmpjes bekeken. Voor Jarno is het de tweede keer dat hij op dit circuit in actie zal komen, Erik kent het alleen van de beelden en kan weer een nieuw circuit bijtekenen na dit weekend.

Omdat we in Duitsland zitten zal het wat lastiger zijn om interviews te plaatsen gedurende het weekend. Zodra we internet verbinding hebben zullen we zeker van ons laten horen. Check Facebook (www.facebook.com/kikiracing.nl) en de website (www.kikiracing.nl) voor het laatste nieuws.