Raceweekend 2 Berghem

Zaterdagochtend gaat Erik om 11 uur voor het eerst de baan op. Het is prachtig weer en ook de temperatuur is met een graad of 14 stukken warmer dan de vorige keer in Lelystad. Erik draait netjes zijn ronden en komt al snel in de buurt van zijn tijden van vrijdag. Na een probleemloze sessie brengt Erik de machine weer netjes binnen.
In de kwalificatie proberen we in de praktijk te brengen wat er vrijdag besproken is en lukt het Erik om opnieuw zijn tijd te verbeteren. Uiteindelijk weet Erik een 19de plaats te halen in een veld van 24 deelnemers. De machine loopt goed, wordt daarna klaargezet voor de eerste race.

Tijdens de eerste race levert Erik een mooie strijd met Paul Rochat, Ronden lang jaagt hij achter hem aan, maar door een paar foutjes verliest hij telkens de aansluiting en moet hij weer opnieuw beginnen. Uiteindelijk weet hij hem net niet te achterhalen en wint Paul het duel.

Tijdens de tweede race heeft Erik een goede start, maar verliest door een foutje toch weer een paar plaatsen en zit wederom achter Paul Rochat. Dit keer heeft Erik meer moeite met het draaien van mooie rondjes, er zijn wat problemen met terugschakelen, waardoor het lastig is om constante rondjes te draaien. Paul weet dit keer een gaatje te slaan waardoor er niet echt sprake is van een duel. In de laatste ronden komt Erik nog tot op op negen tienden, maar ook dit keer is Paul net even beter.

Aan het einde van de dag nemen we 38 punten mee naar huis en zijn we tevreden over de prestaties van Erik. Zondag zijn we te gast bij HMR in de SBO klasse, daarna gaan we weer naar Volendam om de machine te prepareren voor de volgende wedstrijd!