Voorbeschouwing Paasraces Brakel

Komende maandag staat alweer de tweede SOBW race van het seizoen op het programma.Vorig jaar was het met 26 graden een zonovergoten tweede Paasdag, voor komende maandag zullen we het met ongeveer de helft moeten down qua temperatuur en in plaats van een zonnetje zullen we te maken krijgen met een bewoling en regenbuien.
Op de baan zal het niet veel uitmaken, de omstandigheden zijn voor iedereen hetzelfde. Bij het prepareren van de machine zijn we er wel alvast vanuit gegaan dat we starten op een natte baan. Dus aan de achterkant een regenbandje en aan de voorkant kunnen we gewoon uit de voeten met de standaard Bridgestone welke prima in staat is om het regenwater af te voeren.


Vorig jaar heeft Erik voor het eerst gereden op het circuit in Brakel, doordat de baan niet gebruikt wordt voor karten, is het asfalt stukken schoner waardoor het tijdens natte omstandigheden wat meer grip heeft als bijvoorbeeld de kartbaan van Berghem. Tijdens Erik’s eerste kennismaking met het circuit van Brakel werd hij geconfronteerd met technische problemen, waardoor hij een deel van de kwalificatie moest missen en uitviel in de tweede race.Problemen met de schakelpook zorgden toen voor een vroegtijdige exit.Na het doornemen van de data van vorig jaar hebben we besloten demachine iets korter te gearen om zodoende in de korte knikken wat meer vermogen te hebben. Tijdens de eerste training zullen we zien of dit resulteert in betere rondetijden en zonodig passen we het verder aan voor de kwalificatie.

Erik heeft bijzonder veel zin om weer de baan op te gaan, de problemen waar hij tijdens het eerste raceweekend mee worstelde, zijn inmiddels opgelost, waardoor hij zich nu weer helemaal kan richten op dat wat hij het liefste wil, racen!

Als je zin hebt om te komen kijken in Brakel, stuur dan even een berichtje via ons contact formulier. Het bekijken van de SOBW races is zeer de moeite waard, maar pas op voor je het weet raak je er aan verslaafd! Graag tot ziens op het circuit!