Paas races brakel 2012

Afgelopen maandag stond Kiki Racing aan de start voor alweer de tweede wedstrijd van het seizoen. Do voorbereidingen die we hadden getroffen met betrekking tot het weer pakten goed uit. De voorspelling was een natte dag en dat bleek ook helemaal te kloppen.

Ondanks het matige weer, zit de stemming er goed in. Erik heeft heel erg veel zin om de baan op te gaan en rijdt een hele nette eerste sessie. Tijdens de eerste sessie is de baan volledig nat, maar regent het niet. Erik rijdt solide en rijdt de sessie netjes uit. Na binnenkomst geeft Erik aan dat we hem iets te kort gegeared hebben, waarna we besluiten achter een tandje minder te geven.

Tijdens de kwalificatie begint het weer te regenen. Erik gaat er lekker voor zitten en rijdt flink wat van zijn tijd af het aanpassen van de machine heeft goed geholpen. Erik zelf denkt dat hij nog wel een tandje er af kan hebben, maar samen besluiten we het niet te doen om niet te veel kracht te verliezen bij het uitkomen van de bochten.

In de eerste wedstrijd komt Erik niet lekker van zijn plaats waarna hij de jacht mag openen op de NSF die voor hem rijdt. bijna de hele wedstrijd hebben ze een kat en muis spelletje, maar doordat de NSF net iets sneller is bij het uitkomen van de bochten komt hij er niet langs. Al met al een goede wedstrijd die wordt afgesloten op de 9e plaats.

De tweede wedstrijd gaat het starten een stuk beter waardoor hij een aantal mensen achter hem weet te houden. Het is ook wat harder gaan regenen en hierdoor zijn er heel wat schuivertjes. Erik heeft tot tweemaal toe een valpartij vlak voor zich, maar weet zelf goed uit de problemen te blijven. Op het einde van de wedstrijd rijdt hij op een 8e plaats en haalt daarmee zijn beste prestatie op de MB.

Terugkijkend op de Paasraces zijn we super tevreden. De nare smaak van Berghem hebben we letterlijk en figuurlijk weggespoeld in Brakel. De machine liep super, alleen zullen we wel op zoek moeten naar iets meer vermogen. We hebben er alle vertrouwen in dat ook dat wel op de rails komt en kijken nu al met veel plezier uit naar de volgende wedstrijd in Emmen.