Voorbeschouwing Veldhoven 5 mei

Zondag 5 mei slaat de SOBW haar tenten op in Veldhoven. Dit circuit kent niet heel veel rechte stukken, maar wel een paar uitdagende bochten. Voor wat de topsnelheid betreft is het een van de langzamere ciruits en door bocht 2, 3 en 4 krijgt het zelfs een beetje een stop and go karakter. Het is dus belangrijk goed weg te kunnen komen uit deze bochten om een mooi rondje te kunnen neerzetten.

Voor de derde achtereenvolgende keer lijkt het weer de grote spelverdeler te gaan worden. Vrijdag tijdens de vrije trainingen ziet het er naar uit dat we het droog houden, maar voor zaterdag wordt opnieuw regen voorspeld. Dat betekent dat ondertussen 3 uit 4 raceweekenden nat zal zijn, bovendien zal het met een graad of 9 ook kil zijn.

De machine is tussen de wedstrijden van Emmen en Veldhoven volledig nagekeken en is bovendien nog even op de dynojet geweest bij Hoogland Motoren in Kwadijk om wat wijzigingen te testen. De aanpassingen waren positief, waardoor we met wat meer vermogen richting Veldhoven zullen vertrekken.

Gedurende het weekend kun je onze volgen op facebook, na iedere sessie proberen we een kort berichtje te plaatsen over de voortgang op het circuit. Stay Tuned!