Voorbeschouwing Spa 18, 19 en 20 mei

sokafranNa een goede training op het TT juniorcircuit afgelopen zaterdag in Assen, gaan we dit weekend alweer naar het volgende circuit. Naast het beroemde Formule 1 circuit ligt een schitterende kartbaan, waar de SOBW jaarlijks terugkomt voor een dubbel raceweekend.

Het zal voor de derde keer zijn dat Erik gaat rijden op dit circuit, hiervoor heeft hij een keer op zijn Honda en een keer op de HMR gereden. Met zijn Honda ging het toen niet zo goed, aan het einde van de eerste wedstrijd liep de machine niet lekker en na een checkup in de pits bleek het niet mogelijk de problemen op het circuit te herstellen en moesten we helaas voortijdig naar huis.

Op de HMR was het daarintegen wel een heel erg goed weekend, het weer zat mee en Erik reed goed rond, mede door goed rekenwerk wist Erik daar eenmaal tweede en eenmaal eerste te worden, waardoor hij de dagzege naar zich toe trok.

Voor het komende weekend ziet het weer er redelijk uit, overwegend droog, maar het blijven natruurlijk wel de Ardennen. Met temperaturen tussen de 15 en 20 graden ziet het er prima uit. De machine is aan de voorkant enigzins aangepast, er is een aangepast binnenwerk geplaatst waardoor de voorkant meer dempt, komend weekend moet blijken of dit helemaal naar wens is en anders zullen we hier verder mee aan de slag gaan.