Sokafran 19-05-2012

Image00001519 mei was de eerste van de twee Belgische racedagen, op de vrijdag was er gelegenheid om te trainen en daar hebben we goed gebruik van gemaakt. Na de test in Assen is het binnenwerk van de voorvork aangepast om deze wat meer demping te geven. Vrijdag hebben we drie sessies gereden, waarin Erik meteen al op dezelfde rondetijden als het jaar ervoor, terwijl er een extra chicane in de baan is gelegd. Dat was dus een flinke opsteker.

Tijdens de training liep hij Joey Litjens tegen het lijf, die net een sessie om een YZF125r had gereden en met een smile van oor tot oor door de paddock liep. Voor Joey een ongelooflijke ervaring weer eens op een circuit te rijden.

Op zaterdagochtend is het weer goed, een bleek zonnetje en een prima temperatuur zorgen voor een prima sfeer in het rennerskwartier. Erik moet als eerste groep de baan op en gaat meteen al een seconde sneller dan de dag ervoor. Een prima uitgangspunt voor de kwalificatie. Tijdens de kwalificatie rijdt Erik opnieuw een seconde van zijn tijd af en geeft aan een goed gevoel te hebben. Hij staat hiermee wel voorlaatste, maar de verschillen zijn niet zo groot.

In de eerste race heeft Erik niet echt een goede start, maar in no time zit hij weer bij een groepje en steek brutaal Robin Flick voorbij en gaat beginnen aan zijn jacht op Patrick van Essen. Patrick kan niet echt weglopen, maar het lukt Erik ook niet om het gaatje helemaal dicht te rijden. Robin die op zijn beurt alweer druk doende is om het gaatje naar Erik dicht te rijden, komt hem op een gegeven moment weer voorbij. Erik zet meteen de achtervolging weer in en zet hem er voor de haarspeld bocht ineens naast. Robin gooit de deur echter dicht, waarna Erik weer opnieuw kan beginnen. De volgende ronde remt Erik extreem laat bij dezelfde haarspeldbocht en neemt verschalkt Robin opnieuw, waarna hij meteen een gaatje weet te slaan en voor hem onder de vlag door weet te gaan.

In de tweede race is Erik een stuk beter weg, maar is Robin gebrand op een revanche. Na enkele ronden achter hem te hebben gereden, pakt Robin nu een positie van Erik af. Erik probeert nog een paar keer dezelfde actie als in race 1, maar Robin heeft dit keer het beste ritme van de twee en weet op zijn beurt een klein gaatje te slaan. Een tijdlang weet Erik op kleine afstand Robin en Patrick te volgen, maar haakt op het einde van de wedstrijd toch wat af.

Twee keer een negende plaats is het resultaat. Niet de beste positie, maar absoluut de beste racedag van het afgelopen seizoen. Met een heel goed gevoel sluiten we de dag af en gaan we ons opmaken voor de volgende racedag.