Voorbeschouwing Pinksterraces 2012


Met net een dubbel raceweekend achter de rug in Belgie, staan de pinksterraces alweer voor de deur. De machine is de afgelopen week volledig nagezien, waarbij onder andere het zuigertje is vervangen. De aanpassingen aan de veerpoten zijn prima bevallen, dus gaan we met dezelfde setup aan de slag in Staphorst.

Erik zit prima in zijn vel en is vastbesloten om opnieuw de strijd aan te gaan met Patrick, Robin en Paul. Bij het nakijken van de tijden van vorig jaar in Belgie kunnen we goed zien hoeveel progressie Erik de laatste weken maakt. Gemiddeld waren de rijders in zijn klasse ruim 3 seconden langzamer dan het jaar ervoor, dit kwam door de extra chicane die voor start-finish was neergelegd. Erik was echter 2 seconden sneller, dit betekent een flinke progressie.

Staphorst is een lastige baan voor het bepalen van de gearing, er zitten een paar flinke rechte stukken op, waar je prima uit de voeten kunt met een hoge topsnelheid, maar ook een paar echte langzame bochten. In de vrije training zullen we ons vooral richten op het bochtige gedeelte en de machine kort gearen. Dit zal ons een paar kilometer snelheid kosten op het langste rechte eind, maar dat weegt niet op tegen de winst in de overige sectoren.

De regenband kunnen we deze keer in de kar laten staan, het weer ziet er echt voortreffelijk uit. Heb je nog geen plannen voor het komende weekend? Kom dan gezellig naar Staphorst, een van de leukste races van het seizoen. Kiki Racing neemt de barbeque mee, dus ook de inwendige mens zal niets te kort komen.