SOBW bericht na raceincident Staphorst 29 mei 2012

Artikel zoals gepubliceerd door Staphorster motorclub AMBC 

De weersomstandigheden waren uitstekend voor de jaarlijks georganiseerde NK50 cc wegraces op het evenemententerrein De Tippe. Het had zo mooi kunnen zijn, ware het niet, dat alle wedstrijden werden overschaduwd door een ernstig motorongeval tijdens de 125 cc races, waarbij een 17 jarig meisje uit het publiek ernstig gewond raakte. Terwijl de afschuw op de geschokte gezichten van het publiek stond af te lezen, was het medisch team razendsnel ter plaatse en verrichtte uiterst bekwaam en zorgvuldig medische hulp. Het slachtoffer had o.a. een slagaderlijke bloeding opgelopen, die terplekke kon worden gestelpt.

Na nader onderzoek van rug- en hoofdletsel is zij door de aanwezige ambulance overgebracht naar het Sophia ziekenhuis te Zwolle. Gelukkig kon zij na een nacht ter observatie, dinsdagmiddag alweer huiswaarts keren.

Nog nooit heeft een dergelijk ongeval binnen onze vereniging eerder voorgedaan en vanzelfsprekend is ons er alles aangelegen om dit in de toekomst te voorkomen. Wij wensen het slachtoffer ook langs deze weg een spoedig herstel toe!