Benefiet race 2 juni

SONY DSCOp zaterdag 2 juni stond de benefiet race voor onderzoek naar de spierziekte ALS op het programma. Erik was medeorganisator van het evenement, waar rijders van RAP-Holland en de SOBW aan meededen. Ruim 40 rijders van RAP-Holland en 15 van de SOBW streden mee om de eer, want dit evenement telde niet mee in de reguliere competitie.

Het evenement werd gehouden op de KCNN kartbaan van Vledderveen bij Stadskanaal. De SOBW rijdt niet op deze baan, dus moesten we bij nul beginnen. Bij een eerste verkenning, blijkt het een behoorlijk technische baan te zijn met veel haarspeldbochten en een aantal snelle slingers. Op het oog eigenlijk iets te krap voor de SOBW machines.

Vrije training: Erik gaat de baan op met de kortst beschikbare gearing, die voor ons gevoel eigenlijk nog iets te krap is. Op de baan blijkt het best mee te vallen. Over het algemeen komt hij goed uit in de diverse versnellingen, alleen wordt de vierde versnelling nauwelijks gebruikt. Net als bij de SOBW rijden de NSF100 en de Sportluchtmachines bij elkaar. Naast Erik rijden in zijn eigen klasse Chris en Patrick van Essen.

Eerste kwalificatie: Tussen de training en kwalificatie hoeft de machine alleen te worden nagelopen en afgetankt. Erik gaat als een van de eersten de baan op en zit snel in een goed ritme. Doordat Chris van Essen zijn machine na enkele rondes al aan de kant moet zetten staat Erik na de eerste kwalificatie op de eerste plaats.

SONY DSCTweede kwalificatie: In de tweede kwalificatie heeft Chris zijn spulletjes weer voor elkaar en corrigeert de rangorde door de pole te pakken. Erik wist door strak te sturen wel Patrick achter zich te houden en pakte daarmee de tweede startpositie in zijn klasse.

Race 1: Bij de start is Erik goed weg, maar bij het gedrang in de eerste bocht schakelt hij even mis waardoor Patrick hem voorbij komt. Erik kan wel meteen aansluiten en blijft de eerste rondjes aan het achterwiel hangen. De baan is vrij krap, waardoor het moeilijk is om een mooi inhaalpunt te vinden. Uiteindelijk heeft Erik een punt gevonden en pakt zijn positie met een mooie actie terug waarna hij als tweede over de streep komt.

Race 2: Erik heeft een prima start en komt ook de eerste bocht goed door. Naast Patrick heeft hij ook flink wat NSF rijders achter zich en weet dat ook vrij lang zo te houden. Omdat Erik er vanuit gaat dat Patrick vlak achter hem zit, zet hij flink aan en weet hierdoor meer dan een halve baan voorsprong op zijn directe concurrent te pakken. Hoewel deze wedstrijd nergens voor mee telt geeft het wel een goed gevoel.

Aan het einde van de dag kunnen we de balans opmaken en blijkt dat we ruim 3100 euro hebben opgehaald voor onderzoek tegen de spierziekte ALS. Erik krijgt een mooie beker voor zijn tweede plaats, maar wat nog veel mooier is, een herinnerings bokaal waarin hij wordt bedankt voor zijn inzet bij het mede realiseren van deze benefietwedstrijd. Kiki Racing gaat zich nu opmaken voor de komende wedstrijd in Emmen en hoopt dat deze dag een mooi vervolg gaat krijgen.