Emmen 9 juni 2012

Emmen Pitstraat9 juni 2012 staat de tweede racedag van Emmen op de kalender.

Bij aankomst op het circuit, is het droog maar daar is dan ook alles mee gezet. Er staat een harde wind en de temperatuur is ook herfstachtig laag. Ondanks het weer zit de stemming er goed in. We zijn nu voor het zesde achtereenvolgende weekend op het circuit en zijn benieuwd hoeveel tijdswinst zijn progressie van de afgelopen tijd heeft opgeleverd.

De vrije training: De baan is droog, maar koud en er komen af en toe wat druppels naar beneden. Erik gaat meteen lekker rond en zit in een mooi groepje met Dianne, Henk, Bert en Pieter. De gehele sessie zitten ze bij elkaar in de buurt en Erik rijdt goede tijden, of eigenlijk gezegd prima tijden want hij verbetert reeds in de eerste sessie zijn PR.

Kwalificatie: De situatie is ongeveer hetzelfde als tijdens de vrije training. Omdat we niet weten of de regen echt gaat doorzetten, besluiten we om vroeg in de kwalificatie een tijd neer te zetten en dan te kijken hoe het verder gaat. Erik draait een goede kwalificatie en haalt ruim een seconde van zijn tijd. Voor het eerst zitten we in de 56ers aan het einde van de sessie heeft Erik wel een momentje als de machine flink uitstapt. Hij weet hem echter op te vangen en rijdt de machine daarna naar binnen.

Eerste wedstrijd: De spetters zijn overgegaan in een fikse regenbui, in de YZF klasse, die voor Erik van start is gegaan zijn veel schuivers op de gladde baan. We spreken af de eerst ronden goed uit te kijken en uit het gedrang te blijven. Bij de start is Erik netjes weg en rijdt solide zijn rondjes. De NSF rijders zijn allemaal fors langzamer op de baan en Erik zet ze dan ook allemaal op een of meer rondjes. Zelf weet hij niet echt het gevecht aan te gaan met Robin die net wat meer vertrouwen heeft op de natte baan. Uiteindelijk komen we als zesde over de streep, een evenaring van zijn beste SOBW resultaat. nu hopen op een tweede droge race!

Tweede wedstrijd: Bij de start is Erik goed weg en heeft meteen Robin te pakken, Paul is hem echter te snel af. Erik zit rondje na rondje aan het achterwiel van Paul, maar weet hem niet voorbij te steken. De NSF komt net wat sneller uit de bochten en op de plaatsen waar Erik het probeert, gooit Paul telkens de deur hard dicht. Hierdoor komt Robin weer aan het achterwiel van Erik, die vervolgens zijn positie moet verdedigen. Robin weet hem op een gegeven moment wel langs Erik en Paul te sturen waardoor Erik zijn vijfde plaats moet inleveren. In de laatste ronden blijft Erik aan het achterwiel van Paul, jammer dat we er niet langs konden komen want Robin is slechts een halve seconde sneller en blijft steeds in het zicht. Voor de tweede keer komt Erik als zesde over de streep. Blij met het resultaat, maar niet helemaal gelukkig met het wedstrijd verloop.

We sluiten de dag af met flink wat punten en de wetenschap dat we weer een flinke stap naar voren gemaakt hebben. Erik heeft zijn PR met twee seconden verbeterd en zet daarmee de opgaande lijn door. Over twee weken staan we voor de tweede keer in Berghem, tijdens het jubileum weekend. We zullen dan aan de start staan met een nieuwe achterband en zijn vast van plan de opgaande lijn door te zetten.